Ženy remizovaly v Držovicích

Neděle 3.11. 2019

TJ Sokol Držovice: FC AJAX Bezměrov  2:2 (2:0)

Branky: 54. Eva Kristýnová  PK 2:1,  69. Eva Kristýnová 2:2

Sestava: Michaela Krejčí – Viola Houšková, Lucie Pitnerová, Aneta Strašáková, Soňa Bílková- Zdeňka Jordová- Marcela Foltýnová, Eva Kristýnová, Lucie Hájková, Adéla Pitnerová- Monika Dočkalová

Anna Večerková, Kristýna Zachová, Martina Trávníčková,

K poslednímu zápasu podzimu jsme zajížděli do předměstí Prostějova. Čekal nás přímý souboj o pátou příčku s domácími hráčkami. Některé naše opory byly až příliš přemotivované. A na víc vstup do zápasu se nám vůbec nepodařil. Domácí hráčky nás předčili především důrazem. Z nevinného faulu jsme navíc inkasovali první branku po  přímém kopu hned v 5. minutě. Dlouho jsme se nemohli dostat k naší osvědčené hře.  Po dvaceti minutách však jakoby domácím došly síly a naše hra dostávala obvyklé proporce. Zmrazila nás ale penalta, která vznikla po dlouhém nákopu  za naši obranu a jakémsi podivném střetu naší stoperky s útočnicí domácích. Po obdržené druhé brance jsme ještě zvýšili obrátky a měli i více ze hry. Ale nemohli jsme se dostat do šancí. Ostřelování z dálky bylo jen propagační. Také jsme museli změnit rozestavení našich hráček. Na hrot šla netradičně Zdeňka Jordová a do hry se dostala po dlouhém zranění i Kristýna Zachová.

Co naznačil konec prvního poločasu, tak ve druhém už se projevilo naplno. Ovládli jsme hru ve středu pole. Byli jsme důraznější a rychlejší. Více jsme využívali křídelních hráček a bylo to hned vidět v naší velké převaze. Po rohových kopech jsme si vypracovali několik šancí. Po jedné z nich domácí vyhlavičkovaly míč s brankové čáry.  Vzápětí po faulu na Soňu Bílkovou, byla odpískána penalta. Z ní se nemýlila Eva Kristýnová  a snížila na 2:1. Náš tlak se ještě vystupňoval a touha po obratu ve skóre byla vysoká. Po standardní situaci se ve vápně k míči dostala Eva Kristýnová a technickou střelou k tyči vyrovnala. K vítězství jsme pak měli blíže my. Monika Dočkalová po rohu ve výskoku trefila jen brankářku, Domácí se dostaly jen k jediné větší šanci, ale zakončení šlo hodně vedle. V úplném závěru pak měla příležitost rozhodnout  Kristýna Zachová, ale její nebezpečnou střelu obrana domácích zblokovala. A tak zápas skončil remízou. Hráčky byly spíš zklamané  z výsledku, ale za předvedenou hru v prvním poločase si vítězství nezasloužily. Přesto je obdivuhodné jak se dokázaly zvednout a  ve druhém poločase soupeřky výrazně přehrát.

V tabulce tak přezimujem na sedmém místě.