Ženy poprvé doma zvítězily

Sobota 26.10.2019

FC AJAX Bezměrov: TJ Mostkovice  2:0 (1:0)

Branky: 28. Eva Kristýnová  PK  1:0, 75. Adéla Pitnerová 2:0

Sestava: Michaela Krejčí – Viola Houšková, Lucie Pitnerová, Aneta Strašáková, Soňa Bílková – Zdeňka Jordová- Marcela Foltýnová, Eva Kristýnová, Lucie Hájková, Adéla Pitnerová- Monika Dočkalová

Kristýna Vypušťáková, Iveta Červíková, Martina Trávníčková, Petra Pechová, Aneta Daňková, Alice Stavinohová

V posledním domácím zápase podzimní sezóny děvčata chtěla navázat na vítězství v Uherském Brodě. Před početnou domácí kulisou jsme soupeřky zatlačily na jejich polovinu a snažily se protrhnout střeleckou smůlu. Bohužel z několika rohů jsme nic nevytěžily. Největší příležitost asi měla Adéla Pitnerová, ale nezorientovala se ideálně a dorážku poslala vedle. Pak to byla Eva Kristýnová, která měl ideální šanci, ale brankářka ji skočila pod nohy a zamezila jistému gólu. A tak musela své umění ukázat nejmladší hráčka  na ploše Viola Houšková. Ta krásně pronikla do vápna, kde ji podrazila soupeřka a byla z toho jasná penalta. K té se postavila nejlepší střelkyně našeho týmu Eva Kristýnová a nekompromisně ji proměnila. Vedly jsme 1:0 a mohlo to být do poločasu ještě veselejší. Pěknou střelu předvedla po úniku zprava Adéla, ale brankářka míč vyrazila na další roh. Hostující hráčky v prvním poločase vůbec neohrozili naši branku.

Do druhého poločasu jsme vstoupily z jasným úmyslem navýšit skóre co nejdříve a zápas tak rozhodnout. Soupeř ale byl proti. Stále jsme měli velkou územní převahu, ale hostující hráčky začaly hrozit z rychlých protiútoků. Ovšem kvalita jejich zakončení něbola bohviečo. Ve druhé poločasu už jsme si velké šance vypracovávali hodně těžko. Ale čtvrthodiny před koncem utekla všem po pravém křídle znovu Adéla a její střelu vyrazila s námahou brankářka před sebe. Nejprve mohla míč dorazit Monika Dočkalová, ale až Adéla dopravila míč do sítě a rozburácela bezměrovskou arénu. Vedly jsme 2:0  a ve zbytku zápasu už jsme soupeři dovolili jen jednu větší šanci. Pro zranění jsme museli vystřídat naše opory, ale i náhradnice zvládly konec zápasu odehrát v bezpečném pásmu před soupeřovou brankou. Tímto vítězstvím jsme se konečně odpoutali od posledního místa a dokonce se dostaly na místo sedmé. V posledním kole si to pak jedem rozdat s Držovicemi o konečnou pátou příčku. Doufáme v plný autobus fanoušků.