W18: Dorostenky nestačily na lídra tabulky

FC AJAX Bezměrov: FC FASTAV Zlín 1:8 (0:4)

Branka: 53. Viola Houšková 1:5

Sestava: Alena Zemánková – Viola Houšková, Aneta Strašáková –  Nela Stavinohová, Kristýna Vypušťáková, Karolína Vránová- Anna Večerková

V domácí prostředí jsme přivítali hráčky lídra tabulky ze Zlína. Hned na úvod soupeřky využily naší nekoncentrovanosti a po rohovém kopu šly do snadného vedení. Pak se hra celkem vyrovnala.  Obrovskou šanci měla Annička Večerková, když šla sama na brankářku. Ta srazila její střelu do opuštěné branky oběma rukama asi tři metry před vymezeným územím. Bohužel rozhodčí odpískal jen přímý kop a brankářku za úmyslnou hru rukou vůbec nepotrestal.  Prakticky z protiútoku kopaly hostující hráčky další roh a inkasovali jsme druhý gól. Stejná situace nastala po dalším hostujícím rohu. Čtvrtý gól jsme dostaly po rychlém protiútoku  do prázdné branky.

Do druhého poločasu jsme trochu pozměnily sestavu a chtěly vsítit nějaký ten gól. Do několika šancí jsme se dostaly , ale naše střely šly vedle. Zlíňačky byly daleko efektivnější a ze dvou rychlých protiútoků jsme opět inkasovaly. Pak konečně protrhla naši střeleckou smůlu Viola Houšková. Přišly i další šance, ale hrálo se už jen nahoru dolu. Útok střídal útok. Hostující hráčku v závěru ještě přidaly dvě branky, my nikoliv.

Porážka o sedm branek je až příliš krutá. Děvčata bojovala a měla mnoho šancí jak výsledek upravit. celkově ale byl soupeř lepší, hlavně v proměňování šancí. Přesto si naše holky zaslouží uznání za bojovnost .