Muži zvládli důležitý obrat

FC AJAX Bezměrov: Sokol Pravčice  3:3 (1:2) PK 5:4

Branky: 44. Vít Bleša  1:2, 50. Luděk Karásek 2:2, 90. Aleš Vejtasa 3:3

PK: Vít Bleša, Drahomír Pavelka,  Jiří Sýkora, David Opluštil, Patrik Houra

Sestava: Dalibor Pelikán – Radim Adamov ( 75. Aleš Vejtasa), Jakub Ulehla, Dominik Bleša –  Luděk Karásek, Roman Hadraba ( 32. Jiří Sýkora) ,Drahomír Pavelka,Vít Bleša,  Daniel Židlík (55. David Opluštil)- Michal Večerka, Miroslav Pecho (65. Patrik Houra)

Při pohledu na naši střídačku před utkání se chtělo říct: Tak silnou střídačku jsme snad ještě neměli. A nakonec se síla naší střídačky v zápase výrazně ukázala.  Do zápasu jsme vstoupili jak snad v každém domácím zápase velmi špatně. Hosté, kteří dosud neztratili ani bod, řádili na hřišti jak tajfun.  A v 9. minutě po chybě naší obrany se dostali lacino do vedení 1:0. Sebevědomí hostů násobně stouplo. A když to přišla ještě penalta pro hosty, tak už se fanoušci hostů viděli s dalšími třemi body v kapse.  Hosté penaltu ve 21. minutě proměnili a dostali do vedení 2:0. Kolem 30 minuty se zranil Roman Hadraba a na jeho místo nastoupil Jirka Sýkora. Po dlouhé době se tak dostal  na hřiště jeden z našich talentů. Obraz hry se najednou úplně změnil naši hráči byli u míčů dříve a vytvářeli si tlak. Ten vrcholil před poločasovou přestávkou. Po faulu zleva zahrával přímý kop Víťa Bleša a trefil pěkně na zadní tyč i s pomocí teče jednoho z obránců. Tímto gólem do šatny jsme obnovili na šance na vítězství. Vstup do druhého poločasu nám vyšel . když po pěti minutách vyrovnal krásnou technickou ránou pod horní tyč Luděk Karásek. Naše nadšení ovšem zchladil rychlý protiútok a rychlá odpověď hostů. Opět jsme prohrávali, Vystřídali jsme a do hry poslali dorostence. Ti ještě více topili pod kotlem. Navíc v 60, minutě se hloupě nechal vyfaulovat hostující záložník. A tak jsme hráli půlhodinovou přesilovku. Hosté se stáhli před svou šestnáctku a už se jen bránili. Popřípadě vyráželi do kontrů. Nádhernou ránou mohl vyrovnat Jirka Sýkora, ale bomba ještě teď třese břevnem branky hostí.  Tlak se postupem času zvyšoval. Na hřiště ještě přišla zkušenost v osobě Aleše vejtasy, Ten dával pěkné přihrávky do křídel, Bohužel se z centrů nepodařilo vytěžit víc než nějaký ten roh. A tak to byl nakonec Aleš, který musel sám rozhodnout. V poslední minutě se po závaru dostal k němu míč a on sám na malém vápně zkušeně šanci proměnil. Bylo vyrovnáno. Na úplný obrat už ale nezbyl čas. A tak o vítězi rozhodovali pokutové kopy. Začínali hosté a hned první penaltu Dalibor Pelikán chytil, Naši hráči všichni proměnili, V poslední sérii šel na penaltu nejmladší hráč na hřišti 17 letý Patrik Houra  a bezpečně proměnil,

Po průběhu zápasu byli diváci z výsledkem nadšeni. Ale nás může mrzet ztracený bod. V tabulce držíme  4. místo a reálnou naději v boji o postup.