Muži vyhráli ve Zlobicích

Sokol Zlobice: FC AJAX Bezměrov 1:3 (0:2)

Branky: 2. min Patrik Houra 0:1 , 32. min Vít Bleša PK 0:2 , 86.min Michal Večerka 1:3

Sestava: Dalibor Pelikán – Drahomír Pavelka, Jakub Ulehla, Radim Adamov – Roman Hadraba, Vít Bleša- Patrik Houra, Daniel Židlík (61.Aleš Vejtasa), Jakub Komárek (46. David Opluštil)- Miroslav Pecho (75. Tomáš Zavřel), Michal Večerka

Domácí nastoupili v derby v oslabené sestavě. Dokonce hráli prvních 10 minut jenom o deseti. A hned v úvodu jsme toho dokázali využít. Michal Večerka vybojoval hlavičku a míč se dostal k cela volnému Patriku Hourovi, který střelou do protipohybu brankáře otevřel skóre. Naši hráči pokračovali v aktivitě a po průniku po pravém křídle Patrik Houra našel přihrávkou před prázdnou branku Kubu Komárka. Ten však selhal a míč do sítě nedostal. Po půlhodině zahrál domácí obránce v pokutovém území rukou a rozhodčímu nezbývalo než nařídit pokutový kop. Ten se štěstím proměnil Vít Bleša. Vedli jsme tak 2:0. Těsně před poločasem se navíc nechal po druhé žluté kartě vyloučit stoper domácích.

Do druhého poločasu jsme chtěli dát brzo branku a rozhodnout zápas. To se nám však nedařilo kvůli vlastním nepřesným přihrávkám a houževnatě bránícím domácím. Postupně byla naše hra čím dál víc bezzubá. Domácí vycítili šanci a jednoduchou hrou se dostávali i deseti k útočným akcím. Přesto jsme mohli zvýšit po průniku Patrika Houry, který však trefil jen boční síť. Neprosadil se ani Mira Pecho. A tak přišel trest , když domácí utěšenou ranou snížili na 1:2. Ze zápasu jsme si tak udělali drama. V obrovské šanci selhal Michal Večerka a střela pod horní tyčku střídajícího Davida Opluštila také gólem neskončila. A tak se až v závěru zápasu rozhodlo, když Aleš Vejtasa přihrál po sebe na Michala Večerku a ten konečně trefil míč na bližší tyč a zvýšil na 1:3.

Podařilo se nám tak napravit ztrátu bodů z prvního domácího kola. Ale výkonem jsme opět nenadchli. Máme příliš mnoho dirigentů, ale málo muzikantů. Pak nám ten orchestr nějak skřípe.