U09: Další domácí výhra přípravky

FC AJAX Bezměrov: Sokol Žalkovice 7:5 (2:2)

branky: Markéta Miklová 3, Michal Trávníček 2, Filip Šimek, Michaela Miklová

Sestava: Lukáš Takáč – Filip Šimek, Adam Vejtasa, Michal Trávníček, Markéta Miklová- Sára Stavinohová, Šárka Kuchaříková, Eva Adamcová, Michaela Miklová

V druhém zápase sezóny hostili naši hráči tým ze Žalkovic. Úvod zápasu nám vůbec nevyšel. Hned z první šance jsme inkasovali. Pod dojmem špatného začátku, hrála naše první čtyřka ve velkém útlumu a vůbec se nedostali na polovinu hostů. Po vystřídání naší druhé dívčí čtyřky jsme se sice také bránili, ale gól jsme nedostali. Po návratu první čtveřice jsme konečně vyrovnali gólem Michala Trávníčka na 1:1. Zápas byl v tu chvíli hodně vyrovnaný a několikrát musel předvést své umění Lukáš Takáč v naší bráně. Nestačil ovšem na dalekonosnou střelu pod horní tyč a prohrávali jsme 1:2. Závěr poločasu byl z naší strany přímo drtivý. Festival zmařených příležitostí předvedla Markéta, když asi pětkrát nedokázala netrefit brankáře. Až minutu před koncem poločasu Markéta nádherně přihrála pod sebe na Filipa Šimka a ten tvrdou ránou vyrovnal na 2:2.

V druhém poločase pokračoval náš tlak a dvěma góly se prosadila právě Markéta Miklová. Dvougólový náskok se nám podařilo držet až deset minut před koncem. Hosté sice snížili z ojedinělého protiútoku na 4:3, ale Michal Trávníček opět zvýšil na 5:3. Naše převaha byla jednoznačná. Na břevně skončila tvrdá střela Filipa Šimka a na tyči skončila dorážka Markéty. Osm minut před koncem jsme vystřídali a na hřiště přišla naše dívčí čtyřka. Hosté vycítili šanci a za dvě minuty se jim povedlo vyrovnat na 5:5. Na kolbiště tak musela nastoupit opět první čtyřka. Zejména zásluhou Michala Trávníčka a jeho výborných průniků a přihrávek , se nám to podařilo. Vítězný gól vstřelila Markéta a pojišťovací sedmý gól Michaela Miklovy. Zaslouženě jsme tak zvítězili i ve druhém domácím zápase.