U19: Prohra v domácí premiéře s Morkovicemi

FC AJAX BEZMĚROV: FC Morkovice 2:5 (1:1)

branky: 39.min Aleš Vejtasa 1:1, 71. min Lukáš Žigmund 2:3

Sestava: Matěj Polášek – Patrik Daněk, Jakub Komárek, Patrik Houra, Michal Kroupa- Lukáš Žigmund- Matěj Doležel, Josef Jelínek, Aleš Vejtasa, Patrik Strážnický- Adam Vožda

(David Ondráček)

K prvnímu utkání krajské soutěže na domácí půdě se střetli naši dorostenci s Morkovicemi. V týdnu jsme doufali, že naši hráči vybojují první body. Ale na zápas se(ne) omluvilo celkem sedm hráčů. Takže muselo nastoupit žáků a naše šance se tím značně snížili. Od začátku jsme byli pod tlakem hostů. Ten jsme ovšem přežili a postupně jsme se osmělovali. Hosté přes svou výškou a silovou převahu se prakticky nedostali ke střele na naši bránu. Když už se zdálo , že přečkáme první poločas bez úhony, tak jsme udělali hrubou chybu na levé straně obrany, kde jsme nechali úplně volné dva hráče v pokutovém území. Jeden z nich nás potrestal střelou k tyči a prohrávali jsme 0:1. O minutu později  jsme ovšem zahrávali standartku z půlícího kruhu. Patrik Daněk vysokým nákopem trefil branku. Hostující brankář střelu z námahou vyrazil před dobíhajícího Aleše Vejtasu. Ten hlavičkou přehodil ležícího brankáře a bylo srovnáno na 1:1. Do šaten jsme tak šli v dobrém rozpoložení. 

Do druhého poločasu se ovšem hosté opřeli daleko důrazněji a několikrát prověřili našeho brankáře střelami z dálky. Ten byl ovšem opět bez chybný. Tlak hostů ovšem neustával. Vypracovali si dvě tutovky, které chytil Matěj a třetí skončila na břevně. V 64. minutě to ovšem přišlo. Hostující útočník z poměrně ostrého úhlu prostřelil našeho brankáře na vzdálenější tyč. Pak následovala pauza na občerstvení. Ihned po ní jsme rozehrávali míč  po několika přihrávka dozadu přišla ztráta a zbytečný gól na 1:3. Tyto slepené góly nás hodně zaskočili. O pět minut později jsme se ale dostali opět ke standartce asi z 25 metrů. Tu přímo na bránu zahrával kapitán Lukáš Žigmund a ránou od břevna snížil na 2:3. Naše naděje na bodový zisk ovšem zhasla v posledních deseti minutách. To hosté dokázaly dvěma góly rozhodnout o svém vítězství. A tak i po druhém zápase zůstáváme bez bodu. Doufejme, že se naše sestava na příští zápas výrazně rozšíří.