Muži porazili Bařice

FC AJAX Bezměrov: TJ Bivoj Bařice 4:1 (3:1)

branky: 18. min Michal Večerka 1:0, 20. min Tomáš Zavřel 2:0, 26. min Vít Bleša 3:0, 68.min Petr Holý 4:1

sestava: Dušan Polášek- Luděk Karásek, Tomáš Zatloukal, Jakub Ulehla, Dominik Bleša- Aleš Vejtasa, Tomáš Zavřel (83. Ondřej Večerka), Patrik Houra(46. Lukáš Žigmund), Tomáš Křeháček (46. Petr Holý)- Vít Bleša(77. Zdeněk Galetka), Michal Večerka (72. Patrik Daněk)

V úvodním zápase na domácí půdě nás čekal nejslabší celek několika posledních sezón. A tak se očekávala poměrně jasná výhra. Po rozpačitém úvodu, kdy jsme měli územní převahu, ale do šance jsme se nedostali, jsme v 18. minutě otevřeli gólový účet. Míč za obranu dostal Michal Večerka a tvrdou křížnou ranou nedal brankáři šanci. O dvě minuty později z podobného místa a podobnou střelou zakončil Tomáš Zavřel a bylo to 2:0. O dalších pšt minut měl velkou šanci Vít Bleša, ale jeho střelu po zemi brankář vyrazil. O další minutu později už jeho střela byla důraznější a znamenala vedení 3:0. Vypadalo to střelecké závody a na pěkný debakl. Stačila však chvilka nepozornosti ve středu hřiště a hostující hráč napřáhl z poza  šestnáctky k nechytatelné střele na 3:1. Bohužel pak nasazení v první půli z naší strany značně opadlo a k další výraznější akci jsme se již nedostali. 

Do druhého poločasu jsme dvakrát vystřídali a hned v úvodu se mohlo, nebo spíš mělo měnit skóre. Střídající Petr Holý však z malého vápna dokázal přestřelit bránu. Z našeho tlaku pak vznikali další šance. Největší po nařízeném pokutovém kopu měl Tomáš Zavřel. Ten s ní však pohrdl a pokutový kop neproměnil a ani z dorážky hlavičkou netrefil prázdnou bránu. Ujala se tak až nedůrazná hlavička Petra Holého, kterou těsně před brankářem tečoval do protisměru obránce hostí. Vedli jsme 4:1, ale i hosté vystrčili sem růžky. Naše současná brankářská jednička Dušan Polášek, musel předvést dva velmi pěkné zákroky, aby zabránil gólu. V závěru se na hřiště dostali další hráči a skóre mohlo narůst po bombě do břevna od Lukáše Žigmunda. V poslední minutě se do střelecké příležitosti dostal Patrik Daněk, ale jeho střela neměla patřičnou razanci. Tak jsme splnili povinné vítězství a dostali se na 6. místo v tabulce.