Muži vyfasovali debakl od Lutopecen

FC AJAX Bezměrov: TJ Lutopecny/Měrůtky 0:8 (0:3)

Sestava:  Dalibor Pelikán (9 min ČK)- Miroslav Pecho (78. Martin Srbecký), Tomáš Zavřel, Aleš Vejtasa, Tomáš Křeháček – Petr Holý (46. Luděk Karásek), Jakub Ulehla- Dominik Bleša, Patrik Houra, Vít Bleša- Štěpán Španiel (19. Michal Večerka (70.min ČK))

Před tímto zápasem jsme napočítali 9 zraněných a jednoho vykartovaného hráče. Další jobovkou byla zpráva, že začátek zápasu nestihne Michal Večerka. Museli jsme tak do útoku dát nováčka Štěpána Španiela. A začátek stál za to. Po dvaceti vteřinách po chybě Tomáše Zavřela jsme poprvé inkasovali. Aby toho nebylo dost, tak v 9 minutě nám rozhodčí vyloučil brankáře za hru rukou mimo pokutové území. Celé situaci ovšem předcházel signalizovaný ofsajd od pomezního, který ovšem hlavní sudí ignoroval. I v deseti jsme si vypracovali dvě tutovky, ale naši hráči v koncovce selhali. Hosté se pomalu nedostali na naši půlku. V 19 minutě přišel na hřiště Michal Večerka. Tím se naše útočné možnosti zvedli. Ovšem po půlhodině hosté z rychlého protiútoku dali na 2:0. Pak v obrovské příležitosti neproměnil Michal a vzápětí Patrik Houra. Rozhodčí však odpískal gól , který viděl snad jen on sám. Po protestech hostů se šel zeptat rozhodčí Michala Večerky a ten sportovně přiznal, že to gól nebyl. Do poločasu ten týž hráč dostal žlutou kartu. Tomek Zavřel , který zastupoval v bráně pak obdržel ještě třetí gól. Zápas byl v podstatě ztracen.

Do druhé půlky jsme vystřídali a na hrot poslali druhého útočníka Luďka Karáska. Ovšem netrvalo dlouho a hosté z dalšího protiútoku skórovali po čtvrté. Pak přišel další hřebíček do rakvičky , když své sólo Luděk Karásek zakončil střelou do tyče. Navíc z protiútoku soupeř opět pohodlně skóroval na již 5:0. Hosté v druhém poločase jen bránili a využívali okénka v naší obraně. V 70 minutě pak byl vyloučen za oplácení smutný hrdina dne Michal Večerka. Soupeř nám pak na cestu ještě přidal další dva góly. Nejvyšší prohra v novodobých dějinách nás tak stála další dva hráče a to v posledním kole nemohou hrát další tři. Z týmu tak máme totální torzo. Budem muset přemlouvat fanoušky, aby nastoupili v posledním zápase.