U19: Dorostenci zvítězili nad Chvalčovem

FC AJAX Bezměrov: TJ Chvalčov  3:1 (1:1)

branky: 1:1 Patrik Daněk 37 min, 2:1 Tomáš Křeháček 50 min, 3:1 Lukáš Žigmund 70 min

Sestava: Milan Potočiár ( Matěj Polášek)- Pavel Skoupil, Pavel Holan, Tomáš Křeháček- Patrik Daněk, Jiří Sýkora, Patrik Houra, Adam Vožda

Tomáš Ryšánek, Matěj Strašák, Jindřich Holan, Štěpán Španiel, Radim Knap, Lukáš Žigmund,

V sobotu jsme přivítali na svém hřišti v jarní premiéře hráče z Chvalčova. Bohužel se nepodařilo včas přesunout brankáře z Rusavy a tak do brány musel Milan Potočiár. Zápas začal naší územní převahou, ale už 7 minutě střelou z velké dálky se do vedení dostali hosté. Naše kombinace byli příliš složité a chvílemi to vypadalo, že míč chceme do vést až do branky, Chyběla nějaká přímá střela. Po 15 minutách jsme vystřídali brankáře a naše převaha pak byla místy drtivá, Patrik Daněk trefil jen tyčku a dvakrát boční síť. Jiří Sýkora třikrát mířil do prostředku  brány. Neprosadil se ani Patrik Houra a k pořádnému zakončení se nedostal ani Adam Vožda. Všem tak spadl kámen ze srdce, když se podařilo těsně před koncem poločasu vyrovnat Patriku Daňkovi, dorážkou do prázdné branky.

Do druhé poloviny jsme nasadili vícero náhradníků a netrvalo dlouho, aby se prosadil Štěpán Španiel. Dvakrát však neuspěl. Přesto jsme šli do vedení  po křížné střele oslavence Tomáše Křeháčka po deseti minutách druhé půle.  Za tohoto stavu se hosté dostali do dvou tutovek po našich chybách v rozehrávce. Ale dobře zasáhl  Matěj Polášek. Opět jsme nevyužili řadu šancí, až předvedl Jirka Sýkora ukázkový centr, který hlavičkou uklidil do sítě na zadní tyči  Lukáš Žigmund. V posledních deseti minutách už jsme si výsledek pohlídali.

Tímto vítězstvím jsme se dostali opět na první místo v neúplné tabulce.