Muži zvítězili v domácí obnovené premiéře

FC AJAX Bezměrov: TJ Pilana Zborovice B 4:2 (2:1)

Branky: 34. min Radim Adamov 1:1, 43.min Drahomír Pavelka 2:1, 76.min Dominik Bleša 3:2, 85. min Tomáš Křeháček  4:2

Sestava: Martin Srbecký- Luděk Karásek, Jakub Ulehla, Michal Večerka(84. Tomáš Křeháček), Dominik Bleša- Aleš Vejtasa (88. Václav Piškula), Drahomír Pavelka (59. Petr Srbecký), Petr Holý- Patrik Daněk (70. Miroslav Pecho), Michal Soukeník (79. Ondřej Večerka), Radim Adamov

Na první zápas v naší soutěži se na domácí půdě sešla pěkná návštěva více jak 100 diváků. Tvoření sestavy opět nebylo jednoduché a definitivní složení bylo známu až hodinu před zápasem. Do sestavy promluvili radostné i bolestné skutečnosti. Ale nakonec bylo vidět, kdo má zájem zabojovat o místo v sestavě a kdo ne. V základní jedenáctce se oproti nevydařenému zápasu na Dřínově učinili tři očekávané změny. Soupeř přijel se šesti hráči s Áčka, ale to nás nemohlo vykolejit. Hned po 10 sekundách unikl po křídle  Radim Adamov a nacentroval míč pod sebe na zakončujícího Aleše Vejtasu. Ten netrefil míč podle představ a tak stačil hostující brankář zasáhnout. Dobrý úvod nás navnadil a soupeře jsme dokázali zmáčknout na jejich polovině. V šesté minutě zaznamenal gól Radim Adamov, ale rozhodčí jej pro ofsajd neuznal. Po výborné úvodní desetiminutovce se osmělili hosté a hned si vytvořili standartku a následně dva rohové kopy. A z toho druhého dokázali skorovat pěkným volejem na 0:1. Naši hráči ovšem nepřestali hrát a nadále měli mírnou územní převahu. V 16.minutě šla střela Michala večerky nad bránu. O pět minut později vysunul Aleš Vejtasa do střelecké příležitosti Radima a ten tvrdou ranou trefil bližší tyč. Odražený míč dobíhal Patrik Daněk, ale jeho střela šla podél celé branky a minula tu samou tyč. Přece jen naše převaha byla zužitkována v 34 minutě, kdy velmi dobře hrající Petr Holý přihrál na Radima a ten pěkným technickým obstřelem nedal brankáři hostí šanci. Bylo vyrovnáno na 1:1, ale aktivita nepolevovala. V 36. minutě napřáhl z 30 metrů svou pověstnou ránu Aleš Vejtasa, ale střela šla vysoko nad. O pět minut později se dostal ke střele na hranici šestnáctky Dominik Bleša, ale jeho přízemní střela skončila těsně vedle branky. Ve 43. minutě byl faulován asi 20 metrů od branky Radim Adamov a k trestnému kopu se postavil tradiční exekutor Drahomír Pavelka. A to i přesto, že pár minut před tím byl faulován a měl problém s ramenem. Jeho krásná nechytatelná střela zaplula do pravého dolního rohu. Povedlo se nám tak otočit zápas ještě do poločasu na 2:1.

Druhý poločas začal velkou šancí hostí, kterou však zmařil svým zákrokem Martin Srbecký. O minutu později trefil jen vyběhnuvšího brankáře Michal Soukeník. Vzápětí zkoušel vystřelit zpoza šestnáctky Drahomír Pavelka, ale jeho střela neměla gólové parametry. Pak jsme si vypracovali dva rohové kopy, z kterých se nám ovšem nepodařilo vytěžit nic dalšího. Po čtvrthodině hry jsme sáhli k prvnímu střídání, když se na ploše objevila letní posila Petr Srbecký. O pět minut později jsme ve středu pole špatně rozehráli a Petr Srbecký musel faulovat za což vyfasoval první žlutou kartu pro Bezměrov v této sezoně. Soupeři tak rozehrávali trestný kop v blízkosti středového kruhu. Dlouhý nákop šel až do vápna, kde si náš gólman vyskočil a srazil míč do vlastní sítě. Bylo vyrovnáno na 2:2.Tento gól nás trochu poznamenal. V dalších dvou minutách se soupeř dostal do dvou velkých šancí, které však Martin tentokrát zlikvidoval. Na hřiště se pak dostal další debutant v týmu Miroslav Pecho a ostatní hráči na lavičce dostali pokyn k rozcvičování. Opět jsme převzali iniciativu. Petr Holý se pěkně obtočil kolem obránce a střelou z vápna mířil těsně nad branku. Pak pronikajícího Aleše zastavila obrana hostí faulem v šestnáctce. Rozhodčí však vytáhl faul mimo pokutové území. K trestnému kopu se tentokrát postavil Dominik Bleša a parádní střelou do pravé šibenice vstřelil vítězný gól. Hosté deset minut před koncem ještě orazítkovali hlavou tyč, čímž vyrovnali skore na tyče na 1:1. Na góly jsme ovšem stále vedli 3:2. V 84. minutě nastoupil na hřiště nadějný dorostenec Tomáš Křeháček a po 15 sekundách na hřišti a prvním svým dotekem upravil levou nohou na konečných 4:2. Na gól mu nezištně přihrál další střídající hráč Ondra Večerka.

Naše vítězství bylo vybojované, ale naprosto zasloužené. Hráči mohou poděkovat za skvělou diváckou podporu v čele s dětským  Fanklubem vedeným Evou Vejtasou a Evou Kristýnovou.

Napsat komentář