U19: Ostudná porážka v dohrávce

FC AJAX Bezměrov: FK Bystřice pod Hostýnem 4:21 (0:8)

branky: 59. min Michal Kroupa 1:13, 63.min Tomáš Křeháček 2:14, 74.min Pavel Opluštil 3:18, 80 min. Michal Kroupa 4:21

Sestava: Jakub Komárek – Tomáš Dudycha, Tomáš Křeháček- Jindřich Holan, Patrik Houra, Michal Kroupa- Matyáš Španiel, Matěj Strašák

Štěpán Španiel, Patrik Strážnický, Pavel Opluštil, Aleš Vejtasa

Zápas se měl hrát v sobotu, ale na žádost soupeře byl odložen  na středu. Nakonec hosté dojeli  jenom v osmi hráčích, takže neměli nikoho na střídání. Nám však chyběl brankář  další čtyři dorostenci. Takže jsme museli opět povolat tři mladší žáky. Jak bude zápas vypadat naznačila první minuta. Matěj Strašák v útoky nepřesně přihrál a soupeři  se třemi rychlými přihrávkami, dostali před  našeho bezmocného brankáře a tvrdou střelou otevřeli gólový účet. Pak jsme sehráli vyrovnanou desetiminutovky, kdy dokonce mohl vyrovnat Michal Kroupa, ale jeho střela šla do prostřed brány. Od desáté minuty už hosté začali jasně dominovat  a v pravidelných intervalech přidávali jeden gól za druhým. Za stavu 0:6 ve 31. minutě přišla malá zápletka, když hostující brankář dostal druhou žlutou kartu a následně červenou. Hosté tak dohrávali o sedmi lidech. Za chvíli se zranil i náhradní brankář a hoši z Bystřice hráli v poli už jen v pěti. Ihned však překombinovali naše stojící hráče a zvýšili ještě do poločasu na 0:8.

Do druhého poločasu se zraněnému hráči hostí podařilo nastoupit a sebezapřením hrál v útoku. I přes početní převahu v poli byli soupeři ve všem lepší až po hodině hry se podařili skorovat i nám zásluhou Michala Kroupy. Poté ještě snížil ranou od břevna Tomáš Křeháček, ale naše obrana byla neskutečně nedůsledná a průchozí, že si hosté pohodlně stříleli jeden gól za druhým. Jediný pozitivní moment nastal, když si Aleš Vejtasa několikrát narazil s Pavlem Opluštilem a nádherně tak vyšachovali soupeřovu obranu. Pavel pak zakončil akci nejkrásnějším gólem zápasu. Naši hráči se radovali jen několik sekund. Protože hosté ihned po rozehrání střelou ze svojí poloviny přehodili špatně stojícího Kubu Komárka daleko před brankou. V poslední minutě ještě snížil Michal na konečných 4:21. Žáci a zejména  ti mladší ukázali těm několika dorostencům, jak se má hrát fotbal. Jinak nasazení bylo tragické a obrana bezkontaktní. Hosté ukázali, že právem postupují do kraje.

Napsat komentář