U15: Starší žáci zvítězili na Rusavě

TJ RUSAVA: FC AJAX Bezměrov 3:6 (0:2)

branky:  4. min Jakub Komárek 0:1, 18.min Patrik Houra 0:2, 52.min Patrik Strážnický 2:3, 63. min Patrik Houra 3:4, 65. min Matěj Strašák 3:5, 68.min Michal Kroupa 3:6

Sestava: Matěj Polášek – Pavel Opluštil, Aleš Vejtasa- Matěj Strašák, Patrik Houra, Jakub Komárek- Matyáš Španiel, Michal Kroupa

Kristýna Zachová, Tereza Dostálová, Zdeňka Jordová, Patrik Strážnický

V posledním zápase sezony jsme přijeli na hřiště poslední Rusavy, která v sezoně nezískal ani bod. Očekávali jsme tedy vítězství. Už ve 4.minutě unikl po křídle Michal Kroupa a před bránou našel Jakuba Komárka, který levačkou prostřelil brankáře domácích svým premiérovým gólem. Vypadalo to na poklidný zápas s velkou naší převahou, Jenže opět naši střelci zklamali. Do poločasu se dokázal prosadit jen kapitán Patrik Houra, který se rozloučil s touto věkovou kategorií, krásnou individuální akcí a přesným zakončením.

Do druhého poločasu si naši hráči bohužel nevzali poučení z nepříliš vydařeného prvního poločasu. Domácí byli čím dál víc nebezpeční. Zejména jejich brazilský útočník. Naši hráči pokračovali ve festivalu spálených šancí, až je domácí vytrestali. Po rychlém protiútoku a nedůrazu naší obrany domácí snížili na 1:2. O dvě minuty později dokonce vyrovnali. Konečně jsme z protiútoku po levé straně a nezištné přihrávce Michal Kroupy skorovali. Patrik Strážnický nás dostal pěknou dorážkou do vedení 2:3. Ale po další chybě naší obrany domácí za nedlouho potom, opět vyrovnali. V závěru jsme vysunuli Patrika Houru na hrot. A byl to právě kapitán, který spíše silou protlačil míč do sítě. Na uklidňujících  3:5 zvyšoval pěknou přízemní ranou Matěj Strašák po přihrávce Pavla Opluštila. V úplném závěru se pak prosadil i náš nejlepší střelec Michal Kroupa, který míč nějak do sítě protlačil.

V sezoně jsme obsadili sedmou příčku. Jaro bylo výrazně lepší. Hráli jsme lépe a získali i podstatně více bodů než na podzim. Tým je stabilizovaný a připravený v příští sezoně zaútočit na ty nejvyšší příčky.

Napsat komentář