U19: Prohra ve Chvalčově

TJ Chvalčov: FC AJAX Bezměrov 6:3 (5:3)

branky: 3. min Michal Kroupa 0:1, 22. min Michal Kroupa 3:2, 27. min Michal Kroupa 4:3

Sestava: Matěj Polášek – Tomáš Švrčina, Jindřich Holan- Matěj Strašák, Patrik Houra, Tomáš Křeháček- Matyáš Španiel, Michal Kroupa

Štěpán Španiel, Jakub Komárek

V zápase s posledním celkem tabulky jsme nastoupili v poněkud oslabené sestavě. Přesto jsme dokázali domácí zaskočit rychlým gólem už ve třetí minutě. Zasloužil se o to průnikem po levé straně a nekompromisní střelou pod břevno Michal Kroupa. Místo toho, aby nás gól uklidnil a na opařené domácí naši hráči zatlačili, tak jsme si zadělávali na problémy špatnou rozehrávkou. Domácí měli několik tutovek, které trestuhodně zahodili. Naše obrana byl jeden velký průchoďák. V 17. minutě se konečně domácí prosadili a to po rohovém kopu, když jsme si nepohlídali hlavičkujícího hráče na přední tyči. A to bychom nebyli aby jsme hned vzápětí inkasovali podruhé. Jindra Holan nahrál útočníkovi hostí od naší branky přímo na sólo a během minuty jsme prohrávali 2:1. O další dvě minuty po opět nedůrazu Jindry to bylo už 3:1. Z dalšího protiútoku zleva ovšem o další minutu snížil opět Michal Kroupa na 3:2. Přestřelka pokračovala dál. Za další dvě minuty jsme umožnili domácím opět zvýšit na 4:2.  O tři minuty později zase snižoval Michala zase tvrdou nechytatelnou ránou. Bylo to 4:3 a vypadalo to, že se bude opakovat podobný průběh jako minulý týden v Martinicích. Naše hra, ale vůbec nebyla dobrá. Obrana průchozí, záloha neběhala a útočníci nedokázali udržet míč. A tak přišel trest ještě dvě minuty před poločasem, kdy jsme inkasovali naprosto zbytečně po páté. Poločas jsme tak prohráli 5:3.

Do druhého poločasu jsme přece jen vstoupili lépe. Ovšem Michal poprvé svou šanci zahodil a to už se opakovalo až do konce zápasu. Hra se sice zlepšila. V obraně začal dominovat Tomáš Švrčina. Bohužel Jindra nevyhrál ani jeden souboj. A tak  i domácí se dostávali do pološancí, Několik dobrých zákroků předvedl i Matěj Polášek v brance.  Ten se také vyznamenal po faulu Štěpána, když zneškodnil pokutový kop, který kopal jeho protějšek. O pár minut už , ale kapituloval, když tvrdou ránu domácího hráče zastavilo břevno a domácí útočník doklepával míč do opuštěné branky ze zjevného ofsajdu. Bylo to 6:3. O minutu později pak rozhodčí zřejmě kompenzoval, když neuznal domácím další gól pro ofsajd, který nejspíš nebyl. Zbytek zápasu se už dohrával v poklidném tempu s naší mírnou převahou a snahou o snížení. Ale velkou šanci zahodil Michal a ostatní akce ztroskotali na finální přihrávce.  Hlavně ve druhém poločase několik hráčů předvedlo pěkné individuální výkony. Pochválit můžeme Jakuba Komárka, Matěje Strašáka, nebo Patrika Houru. Obranu držel Tomáš Švrčina a spoustu černé práce vykonal Tomáš Křeháček. Naopak se trochu vytratil Michal. A tak jsme boj o šestou příčku prohráli a klesli  za dnešního našeho soupeře. Tím skončili všechny naše venkovní zápasy a zbytek sezony odehrají naši hráči již na domácí půdě. Uvidíme jak se jim bude dařit.

Napsat komentář