U13: Jasná výhra v Pravčicích

Sokol Pravčice: FC AJAX Bezměrov 1:7 (0:3)

branky: Daniel Böserle 2, Kristýna Zachová, Teraza Dostálová, Aleš Vejtasa, Marián Novák, Patrik Strážnický

Sestava: Terezie Šimůnková- Tereza Dostálová, Zdeňka Jordová- Kristýna Zachová, Patrik Strážnický, Aleš Vejtasa- Matěj Doležel, Drahomír Pavelka

Pavel Opluštil, Marián Novák, Daniel Böserle

V prvním jarním kole zavítal náš tým mladších žáků na půdu posledních Pravčic. V plánu tak bylo hlavně pošetřit síly většiny hráčů na odpolední  zápas starších žáků. Začalo to podle představ, když nás do vedení dostala střelou po zemi k bližší tyči Kristýna Zachová už ve 3. minutě utkání. Pak se však střelba gólů zadrhla. Neprosadil se několikrát Aleš ani další hráči. A tak to vzala na sebe Terezka Dostálová, která v 17. minutě si výborně naběhla na roh střelou ke vzdálenější tyči nás dostala do vedení 2:0. O minutu později se konečně trefil i Aleš Vejtasa, který krásně placírkou dorazil odražený míč do sítě soupeře. Pak už mohlo dojít ke střídání opor a hra se mírně vyrovnala. Domácí se od podzimu výrazně zlepšili a vypracovoli si také nějaké střelecké příležitosti, ale všechny pochytala Terezka v bráně.

Do druhého poločasu už nastoupili většinou hráči z přípravky. A hned v první minutě se rychlostně i gólově prosadil Marián Novák a prostřelil i brankáře. Vedli jsme  4:0. Domácí však velmi brzo korigovali na 4:1 a aby se zápasu nebylo nakonec drama, chtělo přidat uklidňující gól. Ten v 10 minutě trefil Patrik Strážnický po skvělé křídelní akci Matěje Doležela. Závěr pak patřil Danovi Böserlemu.  Nejdříve v 18 minutě po vynikající přihrávce od Mariana, dokázal Dan pěkně zakončit na 6:1. A pět minut před koncem to byl opět Dan, který  opakovanou střelou levou nohou uzavřel skore na konečných 7:1. Potěšitelné je, že se hráči z lavičky dokázali velmi dobře prosadit a ulevit tak tradičním oporám týmu.

 

Napsat komentář