Muži : Výhra na domácí půdě v Zářičí

FC AJAX Bezměrov: SK Haná Zářičí 1:0 (0:0)

 Video 1   Video 2

branka: 68. min Michal Večerka 1:0

Sestava: Dalibor Pelikán – Lukáš Berkovec, Michal Soukeník (26. Luděk Karásek), Jakub Ulehla (15. Pavel Holan), Dominik Bleša – Jiří Sýkora, Drahomír Pavelka, Aleš Vejtasa- Václav Piškula (56. Richard Mariánek), Michal Večerka ( 89. Ondřej Večerka), Radim Adamov (88. Tomáš Křeháček)

V dnešním utkání jsme hráli na vypůjčené domácí půdě proti domácímu Zářičí. Výhodu tak měli spíše hosté.  Po minulém utkáním došlo k výrazným změnám v sestavě. Poprvé nastoupili v obraně oba krajní beci a záloha doznala také velkých změn.  Do zápasu jsme vstoupili aktivně. Už ve 3. minutě střílel na bránu Jirka Sýkora, ale jeho střela šla nad bránu. Od 8 začal foukat velmi silný vítr, který  znemožnil soupeři přejít přes naši polovinu hřiště. Vytvářeli jsme si převahu a hrozili z rohových kopů a standartek. Ovšem žádnou velkou šanci jsme si nedokázali vytvořit. Navíc v 15 minutě musel kvůli zranění  střídat Kuba Ulehla. Na stopera byl vyslán nadějný dorostenec Pavel Holan. Ovšem za dalších pět minut signalizoval zranění i druhý stoper Michal Soukeník. Byl nahrazen Luďkem Karáskem a do stoperské dvojice se vrátil Aleš Vejtasa. Naše převaha i přes tyto nepříjemnosti  trvala stále. Ovšem byla opět planá. Náš brankář se tak nudil, že stál skoro na půlící čáře. Ovšem i přes některé pěkné kombinační akce, jsme stříleli na branku jen sporadicky. Posledních pět minut se vítr utišil a Zářičí se dostalo do dvou velkých tutovek, kterým s veškerým vypětím zabránila naše obrana v čele  s brankářem.

Druhý poločas  se vítr významně utišil a dovolil tak hrát oběma týmům. Naše převaha byla opět znát, ale opět bez pořádného zakončení. Soupeř hrozil sice s rychlých protiútoků, ale to naše obrana většinou bez problémů likvidovala. V 56. Minutě musel střídat třetí hráč pro zranění. Na hřiště se tak dostal zkušený Richard Mariánek. Opět jsme přeskupili řady. Ríša šel na stopera, Aleš zpět do zálohy a Radim Adamov zpět do útoku. Po deseti minutách se právě po Radimově úniku po levém křídle, dopustili „domácí“ faulu na hranici šestnáctky. Standartku kopl Ríša na zadní tyč, kde se od Michala Večerky odrazil míč  do sítě. Vedli jsme 1:0.  Naše hra se nezměnila. Soupeř už neměl mnoho sil na vyrovnání. Přesto ještě tři minuty před koncem se dostal po brejku do velké šance. Ale zakončení bylo nepřesné. Zranil se přitom, ale náš brankář. Po krátkém ošetření zápas už dohrál. Ještě se nám povedlo dvakrát takticky vystřídat a zápas tak skončil našim zaslouženým vítězstvím. I když perně vybojovaným. Uvidíme kolik zdravých hráčů budeme mít k dispozici na další utkání.

Napsat komentář