Muži: Těsná porážka v derby s Lutopecnami

FC AJAX Bezměrov: TJ Lutopecny/Měrůtky 1:2 (0:0)

branka: 52. min Aleš Vejtasa 1:1

Sestava: Dalibor Pelikán – Radim Adamov. Michal Soukeník (87. Ondřej Večerka), Jakub Ulehla, Aleš Vejtasa – Václav Piškula (50. Dalibor Kyjovský), Drahomír Pavelka (81. Richard Mariánek). Dominik Bleša – Jindřich Holan (46. Luděk Karásek). Michal Večerka, Tomáš Křeháček (51. Lukáš Berkovec)

Třetí derby během víkendu sehráli naši hráči se soudními Lutopecnami. Po vítězství starších žáků a porážce dorostenců se mělo ukázat kdo z koho v utkání mužů.Naše sestava byla skoro kompletní a opět jsme chtěli zvítězit. Začátek utkání byl z naší strany sice aktivní, ale tak luxusní vedení jako v minulém zápase jsme si v žádném případě  nevytvořili. Hosté postupně převzali aktivitu a dostávali se do střeleckých šancí. První takovou musel zlikvidovat náš brankář ve 20 minutě. Pak co pět minut hosté nebezpečně vystřelili. Naše útočná snaha byla ovšem mizivá. Vůbec jsme neprověřili brankáře hostí. Jedinou nebezpečnou šanci v prvním poločase měl Michal Soukeník po rohovém kopu. Ale jeho střela byla zblokovaná. Když ani hosté ani jednu svou šanci nevyužili, skončil poločas bez branek.

Do druhého poločasu jsme chtěli vstoupit daleko lépe, než jsme skončili první. Vystřídali jsme nevýrazného Jindru a avizovali během dalším deseti minut další změny, pokud se obraz naší hry nezmění. A stalo bohužel to co nám hrozilo celý první poločas. Ve 49. minutě jsme inkasovali, když jsme nechali bez povšimnutí průnik soupeřova útočníka středem hřiště a jeho přihrávku na do prázdné branky skorujícího útočníka. Okamžitě jsme reagovali dvěma střídáními. Ihned po dostřídání jsme vysunuli oba naše krajní obránce do předu. Po minutě se po rohovém kopu prosadil Aleš Vejtasa dorážkou s malého vápna. V této fázi utkání jsme si dokázali vytvořit převahu. Hosté se jen soustředili na rychlé protiútoky. Ale ty byly hodně nebezpečné. Do vedení jsme se mohli dostat po  střele Aleše Vejtasy ze 30 metrů, která skončila těsně vedle. Nejistý hostující brankář  měl jen pár možností zasáhnout do hry. Nepodařilo se ani skorovat ze žádného z řady rohových kopů. A tak přišel trest. Patnáct minut před koncem hosté velmi jednoduše rozehráli autové vhazování na naší levé straně a rychlým průnikem a přesnou přihrávkou skorovali opět do prázdné brány. V posledních deseti minutách jsme ještě dvakrát vystřídali a vytvořili nějaké pološance, Největší z nich měl po standartce na hlavě Ondra Večerka, ale jeho hlavička postrádala důraz. A tak jsme podruhé v řadě prohráli, tentokrát zřejmě zaslouženě.

Napsat komentář