MUŽI: Prohra na penalty v prvním jarním kole

FC AJAX Bezměrov: TJ Zborovice B 1:1 (1:1) p.k. 2:4

branka: 24. Michal Večerka 1:0

Sestava: Dalibor Pelikán – Marek Hrabal (46. Lukáš Berkovec), Michal Soukeník, Jakub Ulehla, Aleš Vejtasa- Václav Piškula (80. Petr Holý), Drahomír Pavelka (30. Dalibor Kyjovský), Dominik Bleša- Radim Adamov, Michal Večerka, Tomáš Křeháček (61. Ondřej Večerka)

V prvním jarním kole jsme přivítali hosty ze Zborovic, ve svém azylu v Zářičí. Pěkné počasí přilákalo celkem početnou řadu příznivců. Náš kádr prošel přes zimu řadou změn. Několik hráčů vesměs z lavičky ukončilo činnost. Někteří jsou už od podzimu dlouhodobě zranění a nedá se s nimi tedy počítat. Naopak se do týmu dostali někteří dorostenci a dvě nové polily. V základní sestavě si premiéru odbyl dorostenec Marek Hrabal v obraně a v záloze poprvé nastoupil Václav Piškula. Našim cílem bylo získat tři body a posunout se v tabulce směrem nahoru. Po úvodním oťukávání jsme převzali iniciativu a hned v 5. minutě se do šance dostal Radim Adamov, ovšem jeho střela z rohu šestnáctky šla daleko mimo bránu. V 18. minutě se dostali ke slovu hosté když jejich útočník vystřelil nebezpečnou ránu do dolního rohu naší branky. Dalibor Pelikán však předvedl skvělý zákrok a střelu chytil. Prakticky z protiútoku mohl skorovat Dominik Bleša. Ovšem jeho střela skončila těsně nad brankou. O tři minuty později byl v nadějné situaci opět Dominik, ale jeho tvrdou střelu brankář hostí vyrazil. A o tři minuty to přišlo. Hostující vyběhnuvší brankář chtěl udělat kličku atakujícímu Michalovi Večerkovi. Ten ji však vystihl a do prázdné branky nás dostal do vedení. A za další tři minuty jsme měli vést o dva góly. Když nejprve opět Michal tvrdě vypálil a vyražený míč mohli  do sítě  dorážet postupně další tři naši hráči. Ale ani jedna střela v síti neskončila. Vzápětí nato byl hrubě faulouván Drahoš Pavelka uprostřed hřiště. Hostující hráč nedostal ani žlutou kartu, ale Drahoš musel o minutu později střídat. A nejspíš nám bude chybět i v dalším zápase. Naší odpovědí byla 100% šance Radima Adamova, kterého nádherně na pravém křídle uvolnil Aleš Vejtasa. Radim v tváří v tvář brankářovi neuspěl. Tyto promarněné šance nás mrzeli o to víc , když asi deset sekund před koncem poločasu po sérii nepřesností a nedůrazů, nám soupeř vstřelil vyrovnávací branku. Ihned po rozehrání se pískal konec.Nadějný poločas tak skončil nerozhodně.

Do druhé půle premiérově nastoupil Lukáš Berkovec, který vystřídal Marka Hrabala. Naše hra ale postrádala nasazení  z první půle. Hosté měli převahu ve středu hřiště, ale do šancí se prakticky nedostávali. Naše útočné snažení ovšem bylo naprosto bezzubé. Oživení nastalo po příchodu Ondry Večerky v 61. minutě. To už naše obrana byla naprosto přetížená a odrážela útoky jen z vypětím všech sil. Naše záloha totiž nestíhala plnit své úkoly a hra vypadal velmi nesourodě. Hlavní roli závěru zápasu měl Ondra Večerka. Jeho hlavička z trestného kopu skončila těsně nad brankou. V 77 minutě dokonce rozvlnil síť, ovšem jeho zakončení rukou bylo po právu ohodnoceno žlutou kartou. Posledních deset minut jsme ještě vysunuli Aleše Vejtasu do zálohy a byl to právě on , který se ocitl v blízkosti branky soupeře pět minut před koncem. Nahrál ještě do boku na Dominika a ten ukázkově pod sebe na nabíhajícího Ondru. Ten vystřelil tvrdou nechytatelnou ránu, které k našemu zděšení skončila vedle branky. Po tomto okamžiku se už zápas pouze dohrával. Získali jsme sice bod, ale ve skutečnosti jsme dav ztratili.

Na penaltový rozstřel byli určeni tito hráči: Dalibor Kyjovský, Dominik Bleša, Jakub Ulehla, Radim Adamov a Michal Večerka. Začínali jsme jako první. Dalibor bezpečně proměnil, stejně jako soupeři. V druhé sérii špatně kopnutou Dominikovu penaltu brankář chytil a hosté se ujali vedení 1:2. Ve třetí sérii bezpečně proměnil Kuba, ale hosté kontrovali na 2:3. Ve čtvrté sérii nedal Radim a hosté ukončili rozstřel na 2:4.

Prohráli jsme tak na penalty s nadějného výkonu jsme vytěžili pouhý bod. Doufáme, že ztracené body získáme v dalším kole v Litenčicích.

Napsat komentář