U13: Turnaj v Prusinovicích

V sobotu 8. dubna se v Prusinovicích uskutečnil turnaj mladších žáků. Mezi osmi týmy nechyběli zástupci FC AJAX Bezměrov. Hrálo se ve dvou čtyřčlenných skupinách a poté ve vyřazovacích bojích. Naše barvy hájili tito hráči:

Terezie Šimůnková- Daniel Böserle, Zdenka Jordová- Kristýna Zachová, Patrik Strážnický, Aleš Vejtasa- Pavel Opluštil, Matěj Doležel

Marián Novák, Vojtěch Krupař, Drahomír Pavelka

Naše skupina byla rozhodně daleko těžší než skupina druhá. V té vládly v celku jasně Lutopecny. Druhé místo vybojoval tým Křenovic, třetí skončili Pravčice a čtvrté Zlobice.

FC AJAX Bezměrov: TJ Prusinovice 1:1

branka: Patrik Strážnický

Nepovedený vstup do turnaje, kde byli domácí jasně lepší. Nám se podařilo v poslední minutě po rohovém kopu vyrovnat dorážkou Patrikem Strážnickým.

FC AJAX Bezměrov: TJ Chvalčov 1:2

branka: Pavel Opluštil

V druhém zápase jsme brzy prohrávali 0:1. Po vyrovnaném průběhu jsme inkasovali podruhé. V závěru se nám podařilo aspoň snížit po nádherné průnikové přihrávce od Patrika a neméně povedeném zakončení Pavlem Opluštilem. Navíc už naše snaha nestačila.

FC AJAX Bezměrov: FK Chropyně 1:2

branka: Patrik Strážnický

V rozhodujícím zápase o postup do semifinále se nám opět v úvodu podařilo inkasovat. Potom ovšem naši hráči předvedli nejlepší výkon v celém turnaji. Po zásluze jsme vyrovnali krásnou střelou Patrika Strážnického. Druhý gól se nám nepodařilo dát. Nepomohla ani jasná převaha a několik rohových kopů. Naopak z jediného rychlého protiútoku se podařilo soupeři dostat do vedení. Obrovskou šanci na vyrovnání pak nevyužil Vojta a pak už žádná další nepřišla. Tato prohra nás tak odsoudila do skupiny o 5.-8. místo

FC AJAX Bezměrov: Sokol Zlobice 3:0

branky: Zdeňka Jordová, Aleš Vejtasa, Kristýna Zachová

V zápase o 5 až 8 místo jsme narazili na nejslabšího účastníka celého turnaje. Hned na úvod zahodila šance Kristýna a až po pěti minutách střeleckou smůlu protrhla Zdeňka Jordová. Brzy poté vstřelil svůj gól také Aleš Vejtasa. Poté jsme vystřídali všechny opory a šanci dostali hráči z lavičky. Výborně se prosazoval Marián Novák, který měl blízko ke vstřelení branky.  Na konečných 3:0 upravila Kristýna Zachová po výborné akci právě Mariana.

FC AJAX Bezměrov: TJ Prusinovice 0:1

V zápase o 5. místo jsme opět narazili na domácí tým. Opět jsme dostali první gól a tentokrát už neměl náš tým sílu na zvrat. Hra byla velmi rozháraná a výkon byl podprůměrný.Celkově jsme tak obsadili šesté místo.

Turnaj vyhráli Lutopecny po penaltovém rozstřelu s Chropyní.

Nejlepší hráčkou turnaje byla vyhlášena Kristýna Zachová. Gratulujeme.

Napsat komentář