U15: Vítězství v derby v Lutopecnách

TJ Lutopecny/Měrůtky: FC AJAX Bezměrov 2:3 (1:2)

branky: 17. min David Ondráček, 28.min Michal Kroupa, 39. min Michal Kroupa

sestava: Patrik Strážnický- Zdeňka Jordová, Tereza Dostálová- Matěj Doležel, Patrik Houra, David Ondráček- Michal Kroupa, Pavel Opluštil

Aleš Vejtasa, Drahomír Pavelka

V prvním kole na naše starší žáky čekalo hned derby v Lutopecnách. Ze starších žáků avšak dorazili pouze tři hráči a tak jsme museli doplnit sestavu dalšími sedmi mladšími žáky. Úvod byl z naší strany nečekaně nervózní. Naše obraná dvojice oproti včerejšímu zápasu byla hodně nejistá. Nakonec z toho také vyplynul zcela zbytečný první gól. Po nedůrazu Terezy šli domácí 5. minutě do vedení. Naši hráči nehráli vůbec tak kombinačně jak se dalo předpokládat. Postupem času však se dostali k větší iniciativě. A zejména Michal trápil soupeřovu obranu. První dvě šance bohužel trestuhodně zahodil. Nakonec jsme vyrovnali po jeho střele o tvrdé dorážce Davida Ondráčka, které projevil čuch na góly a našel si správné místo na doklepnutí do sítě. Za dalších deset minut už bylo veseleji, když se konečně pěknou přízemní ranou trefil Michal Kroupa. Pak jsme měli štěstí, když od vyrovnání nás zachránila tyč. Do kabin jsme ale šli s jednogólovým náskokem.

Do druhého poločasu jsme vstoupili velmi dobře. Začali si více přihrávat a dostávali jsme se snadno do šancí. Jednu z nich pak proměnil opět Michal ranou do šibenice zvýšil na 3:1. Bohužel za pár minut domácí z přímého kopu překonali jinak spolehlivého Patrika Strážnického a rozdíl byl už zase jen jednogólový. Pak se hrálo nahoru dolu a hra měla spoustu nepřesností na obou stranách. Z našich šancí stojí za zmínku akce Patrika Houry, který přestřelil bránu. Z další jeho tečované střely jsme se radovali, když si brankář srazil míč za brankovou čáru. Ovšem pan rozhodčí to jako gól neuznal. Pak to byla série Michalových šancí, které také gólem neskončila. Hra byla hodně rozháraná  a tak jsme nakonec byli rádi , když rozhodčí zápas ukončil a náš tým vybojoval první tři body.

 

Napsat komentář