U15 starší žáci navázali na podzimní výkony

13. kolo U15 OP

FC AJAX Bezměrov: TJ Lutopecny/Měrůtky 2:0 (0:0)

1:0 Patrik Daněk 55 min, 2:0 Patrik Daněk 69 min

Sestava: Dominik Skácel – Marek Vilímek, Zdeňka Jordová- Jakub Komárek, Patrik Houra, David Ondráček- Kristýna Zachová, Aleš Vejtasa

Tereze Dostálová- Radek Hašpica, David Opluštil, Michal Kroupa- Pavel Opluštil, Patrik Daněk

V prvním jarním kole nás čekalo derby se sousedními Lutopecnami. Na sraz dorazila většina starších žáků  s víc jak půlhodinovým zpožděním. Proto se do základní sestavy dostala většina mladších žáků. Prvních deset minut se oba soupeři oťukávali. Měli jsme mírnou územní převahu, ale  bez nějaké střely na bránu. Po vystřídání  se hra už definitivně přesunula na půlku soupeře. Nezastavitelný byl hlavně David ve středu zálohy. Koncovka však byla slabá. Krásný gól vstřelil Pavel, ale pro ofsajd nebyl uznán. Další super šanci zahodil tradičně Patrik Daněk. Z rohu mohl skorovat hlavou Marek, ale brankář hostů vyrazil na další roh. Po pěkné akci mohl skorovat Michal, ale místo pohotové dorážky, míč nepřesně zpracovával. Hosté vyráželi jen do brejků, které s přehledem zastavovala naše obrana Zdeňka s Terezou a Markem. Velmi dobře hrál v záloze i Jakub Komárek a vůbec všichni mladší žáci hráli výborně. Veškerá naše snaha však v prvním poločase ke gólu nevedla.

Do druhé poloviny jsme nastoupili v obvyklé sestavě a mladší žáci si zahráli méně. Náš tlak byl místy opravdu značný, ale opět jsme zahodili velké příležitosti. Davidova pěkná střela se otřela o tyč. Michalův gól nebyl uznán pro faul. Až po dvaceti minutách druhé půle se prosadil akcí po pravé straně Patrik Daněk tvrdou ránou do horního růžku. Gól byl vrcholením naší převahy. Museli jsme ale unavené opory prostřídat a hosté dvakrát vystřelili na naši branku. Poté co se vrátili na hřiště  zkušenější hráči, jsme si vypracovali další velké šance. Po Davidově průniku nechytatelnou bombou, kterou otřásl břevnem a celou brankou, definitivně rozhodl opět Patrik Daněk.

Touto výhrou jsme se dostali na 1. místo v tabulce.

Napsat komentář