Mladší žáci vybojovali vítězství nad Zdounkami

U 13: FC AJAX Bezměrov: TJ Zdounky 4:2 (3:0)

Branky: 4. min David Ondráček, 24. min Pavel Opluštil, 29. min Jakub Komárek, 50. min Aleš Vejtasa

Sestava: Matěj Polášek- Zdeňka Jordová, Tereza Dostálová- David Ondráček, Patrik Strážnický, Aleš Vejtasa- Kristýna Zachová, Pavel Opluštil

Jakub Komárek, Drahomír Pavelka, Matěj Doležel

 

Hned v prvním jarním kole nás čekal v podstatě přímý souboj o druhé místo v tabulce. Sestava byla dá se říct kompletní. Jenom Terezka Šimůnková přicupitala s úvodním hvizdem. Začátek byl z naší strany výborný. Hned v první minutě nacentroval zleva David a Aleš v obrovské šanci přestřelil. O dvě minuty později už se míč třepotal v síti po střele Davida levačkou po zemi k tyči. Ovšem v sedmé minutě David svou šanci po Alešově přihrávce nevyužil. První desetiminutovku zakončil Aleš dalším přestřelením branky ve vyložené šanci. Své sólo přes půlku hřiště zakončila Kristýna střelou do brankářovy nohy. Neujala se ani další střela Kristýny, která šla těsně vedle. Hosté vyráželi pouze do rychlých protiútoků, ale k ohrožení naší branky se dostali až 10 minut před koncem poločasu. Najednou se hosté dostali do několika nebezpečných akcí. Hostující snahu však ukončila spolupráce Pavla s Kristýnou. Nejprve po Pavlově rohu přestřelila Kristýna bránu. Vzápětí však narazila Pavlovi, který dvěma zasekávačkami  a nepříliš silnou střelou po zemi k tyči dal velmi důležitý druhý gól. Třetí obrovskou šanci měl Aleš, ale jeho střelu brankář vyrazil. Následně Aleš skvěle našel před bránou Kristýnu, ale její střelu vytěsnil obránce na roh. Pavel tentokrát zahrál roh přímo na brankáře. Tomu míč vypadl a Jakub Komárek projevil důraz a dorazil míč do branky. Poločas jsme tedy naprosto zaslouženě vyhráli 3:0.

Do druhého poločasu jsme opět vstoupili skvěle. Po rohu Kristýny mohli postupně dorazit míč do sítě Pavel, David a Patrik. Bohužel ani jednomu se to nepovedlo. Hned s protiútoku však hosté mohli snížit. Skvěle ovšem zakročil Matěj, když včas vyběhl a zmenšil střelecký úhel. Obrovskou šanci po vyšachování celé obrany neproměnil David. Pak se hra přelívala s jedné strany na druhou. Po nepřesné Pavlově přihrávce na Patrika u branky soupeře, využili hosté rychlý protiútok a snížili na 3:1. Pak to byl boj, kdy hosté byli neustále nebezpeční z rychlých protiútoků. Kristýna měla další dvě pěkné střely. Tu druhou vyrazil brankář před sebe a Matěj Doležel byl blízko ke gólové dorážce. Deset minut před koncem dal uklidňující gól krásně po zemi Aleš Vejtasa a zvýšil na 4:1. Ovšem pět minut před koncem hosté kopali penaltu. Tu ovšem Matěj chytil a tak se skóre neměnilo. Měnilo se ovšem o dvě minuty později, když z rychlého protiútoku si hostující útočník posadil Matěje na zadek a skóroval do prázdné brány. V poslední minutě ještě skvěle zabránila Zdenka dalšímu rychlému brejku a pak už se pískal konec. V zápase jsme dobře kombinovali a soupeře jasně přehráli. Ale málem jsme doplatili na neproměňování vyložených brankových příležitostí.

Napsat komentář