Muži konečně porazili Zářičí

FC AJAX Bezměrov:SK Haná Zářičí 5:3 (2:1)

Branky: 1:1 Patrik Houra 10, 2:1 Matěj Dočkal 45, 3:2 Jan Hrabal 69, 4:3 Jakub Ulehla 77, 5:3 Patrik Houra 88

Sestava : Matěj Polášek – Radim Adamov, Aleš Vejtasa, Michal Kroupa – Jakub Ulehla, Patrik Strážnický,- Jakub Komárek, Jan Hrabal, Patrik Houra- Filip Dočkal. Matěj Dočkal

Luděk Karásek, Duhan Martin Hazinedar

V úvodním zápase jarní sezóny přivítali naši muži nepříliš oblíbeného soupeře. Se Zářičím jsme několikrát v řadě prohráli. V posledním podzimním kole jakbysmet a neuspěli jsme ani na nedávném zimním turnaji. Přesto jsme si na soupeře věřili. A to i přes neúčast řady opor a zejména dvou nejlepších střelců. Zápas začal katastrofálně, když  jsme z rohu v první minutě utkání hned inkasovali. Otočit průběh zápasu se nám začalo dařit od 1é minuty , kdy po úniku z levého křídla od centroval Matěj Dočkal a Patrik Houra dokázal propálit brankáře hostí. Poté jsme měli taktovku zápasu v ruce my. Hosté sice zahrozili ještě jednou z rohu, ale jejich šanci zlikvidovat Matěj Polášek  bravurním zákrokem. Naše převaha ovšem byla planá. Nedařilo se nám vystřelit na branku. Až v poslední akci prvního poločasu našel Kuba Komárek Matěje Dočkala a ten krásně levačkou rozvlnil síť  za brankářem hostí podruhé.

Gól do šatny nás navnadil na druhé dějství. Po skvělém centru Jakuba Komárka zakončoval Petrik Houra ve výborné pozici těsně vedle. Pak měl gól na noze i Matěj Dočkal po přihrávce od Luďka Karáska. Brankář hostí se tentokrát vyznamenal a střelu vyrazil na roh. Z ničeho nic se poté hosté dostali ke sporné standartní situaci 30 m od naší brány. Z ní hosté dokázali vyrovnat s další sporné pozice zavánějící ofsajdovým postavením. Na hřiště se následně dostal Honza Hrabal, který dosud v druhé půli odpočíval ( mrzl ) na lavičce náhradníků. Po přiklepnutí Filipa Dočkala však vystřihl krásnou technickou střelu na zadní tyč a opět jsme vedli. Místo uklidnění, jsme naopak začali kazit rozehrávku a za to nás hosté opět potrestali vyrovnáním.  Do konce zápasu zbývalo 15 minut. Naši borci našli ještě poslední síly k rozhodujícímu úderu. Kapitán Kuba Ulehla se vysunul na hrot a sám rozhodl o našem vítězství. Dostal totiž ideální přihrávku od Filipa Dočkala a dokázal přehodit vyběhnuvšího brankáře . Poté jsme měli několik velmi dobrých protiútoků do otevřené obrany. Pojišťujícím gólem skončila až akce Martina Hazinedára a skórujícího Patrika Houru. Soupeři jsme tak oplatili nedávné porážky v tabulce jsme se přiblížili předním příčkám.