Muži excelovali v Ratajích

Sokol Rataje: FC AJAX Bezměrov 3:7 (1:4)

Branky: 0:1 David Opluštil 13 min, 0:2 Tomáš Zavřel 19 min, 0:3 Aleš Vejtasa 31 min, 0:4 Jan Hrabal 39 min, 1:5 Radim Adamov 46 min, 3:6 Adam Vožda 71 min, 3:6, Adam Vožda 3:7

Sestava: Petr Lysák- Jakub Ulehla, Dominik Bleša, Tomáš Zatloukal, Luděk Karásek (83. Lukáš Poledňák)- Štěpán Španiel ( 65. Jakub Komárek), Jan Hrabal, Radim Adamov, David Opluštil- Tomáš Zavřel (60. Adam Vožda), Tomáš Krupař (25. Aleš Vejtasa)

Do Rataj jsme přijeli bez dorostenců a sestavu jsme museli měnit ještě před zápasem. Když fanoušci viděli, kdo všechno vyběhl v základní sestavě na trávník, jistě říkali že padne hodně branek, A měli pravdu. Ovšem málo kdo věřil, snad kromě trenéra, že dnes tady vyhrajeme. Soupeř vyhrál tuto soutěž vloni a v sestavě měl bezpočet kvalitních hráčů ze zkušenostmi z vyšších soutěží. Hned v úvodu to potvrdili, když  si vytvořili tři velké šance. Ani jednu z nich však neproměnili. Úvodní tlak jsme přežili a začali se osmělovat i v útoku. Naše útočné duo T+T předvádělo, před nevěřícími diváky, divy. Ve 13. minutě jsme po levé straně zahájili křídelní útok, kdy Luďa Karásek odcentroval, Honza Hrabal prodloužil na Davida a ten lehkým obloučkem z hranice velkého vápna překvapil všechny včetně brankáře domácích. A vedli jsme 0:1. Domácí byli zaskočeni. A za pět minut ještě víc, když naše útočné duo při forčekinku donutilo obránce k chybě po které Tomáš Krupař trefil tyč a Tomáš Zavřel míč protlačil do sítě. Mezitím už dorazili dorostenci i s trenérem a zaplnila se nám lavička náhradníků. Ve 25. minutě tak ukončil ve 46 letech svou premiéru v soutěžním zápase Tomáš Krupař a vystřídal jej o rok mladší Aleš Vejtasa. A ten nelenil o po krásném uvolnění od Radima Adamova po pěti minutách na hřišti přidal třetí gól. To už domácí nevěděli, co se děje a naši hojní fanoušci začali pomalu věřit, že se jim to opravdu nezdá. Pět minut před poločasem po další chybě obrany domácích přidal čtvrtý gól Honza Hrabal. V poslední minutě jsme si pak Kubou Ulehlou dali vlastní gól. Přesto jsme šli do šaten s pohodlným náskokem.

Do druhého poločasu jsme chtěli vstoupit aktivněji než do prvního a hlavně vyhrát i druhý poločas. A hned v první minutě se po akci Tomáše Zavřela dostal do šance Radim Adamov a střelou k tyči zvýšil na 1:5. Několik pěkných průniků měl po levé straně David Opluštil a mohl zvýšit na 1:6. Brankář domácích ho ale vychytal. V 60 minutě pak ukázali domácí, že dokážou i  oni být nebezpeční a po rychlé akci zleva a centru  za obranu snížili na 2:5. Na to jsme hned reagovali oživením útoku, když přišel na hřiště Adam Vožda.  A za nedlouho po něm další dorostenec Jakub Komárek. Domácím se podařilo ještě jednou skórovat a snížit na 3:5. Ale pak právě střídající hráči ukázali, proč hrají za muže. Adam dvakrát utekl po pravém křídle a dvakrát rozvlnil síť, během pěti minut. V dalším průběhu jsme mohli přidat ještě nejméně dva góly. Nejkrásnější akci předvedl Jakub Komárek. Ten unikl po pravém křídle a centroval před bránu, kde s voleje zakončoval David. A jen výborný zákrok domácího gólmana zachránil domácí od dalšího gólu. Na závěr se ve střelecké šanci ocitl ještě Aleš Vejtasa, ale místo zakončení volil přihrávku na víc. I přesto jsme vývoj zápasu kontrolovali a zápas zaslouženě vyhráli. Kvůli takovým zápasům,  ten fotbal hrajeme. V tabulce jsme na 9. místě a příští týden nás čeká Hanácká Slavie Kroměříž B.