Ženy porazily i Vlkoš

FC AJAX Bezměrov: TJ SOKOL Vlkoš 6:0 ( 3:0)

Branky: 1:0 Sára Barnet (13 min), 2:0 Eva Kristýnová (30 min), 3:0 Martina Trávníčková (37 min) 4:0 Sára Barnet (49 min), 5:0 Sára Barnet (84 min), 6:0 Viola Houšková (88 min)

Sestava:

Michaela Krejčí – Viola Houšková, Martina Trávníčková, Aneta Strašáková, Soňa Bílková- Zdeňka Jordová- Adéla Pitnerová, Lucie Hájková, Sára Barnet, Iveta Červíková- Monika Dočkalová

Jana Omámiková- Denisa Novotná, Veronika Králíková, Hana Baštincová- Eva Kristýnová, Eliška Klevetová,

Ke druhému zápasu nastoupily naše hráčky proti druhému celku divizní tabulky. Očekávali jsme daleko těžší zápas, než byl minulý týden s Kotvrdovicemi. A to se také potvrdilo. Úvod zápasu patřil hostům z Vlkoše. Naše hráčky snadno ztrácely míč a velmi těžko se dostávaly na soupeřovu polovinu hřiště. Přesto si hostující hráčky nevypracovaly žádnou velkou šanci. Postupně jsme hru vyrovnali a šťastně se dostali do vedení. Po přihrávce Lucky Hájkové, vystřelila z dálky Sára Barnet a brankářce prošel míč přes ruce až do branky. Byl to její premiérový  gól v dresu Ajaxu. Kolem dvacáté minuty došlo postupně ke změnám v sestavě a hřiště se dostaly všechny hráčky z lavičky. V té době už jsme měli mírnou převahu. Do dvoubrankového vedení nás poslala Eva Kristýnová, když technickou střelou, po přihrávce Sáry, trefila horní růžek branky. Třetí branku pak přidala Martina Trávníčková po  střele z přímého kopu z 25 metrů.

Do druhého poločasu jsme udělali zase několik změn. Do branky si premiérově stoupla Jana Omámiková a předvedla výborný výkon, když zabránila hned několika gólům. Naše obrana totiž nepůsobila až tak skvělým dojmem, jako v minulém zápase. Ovšem to už jsme vedli o čtyři branky. Svůj druhý gól totiž přidala Sára Barnet a to když z dálky chytře přelobovala vyběhnutou brankářku. Pak se hrálo již nahoru a dolu. Ovšem hostující hráčky ztroskotaly na naší brankářce. V poslední deseti minutovce jsme pak ještě náskok navýšili. Nejprve po rohu Evy Kristýnové završila svůj hattrick  hlavičkou Sára Barnet. A vyšla nám i další standardní situace, když z volného přímého kopu se k tyči trefila také premiérově Viola Houšková. Výsledek byl pro hosty až příliš krutý, ale naše hráčky si určitě zasloužili vyhrát. Nakonec i druhý zápas skončil „kanárem“. Velmi cenné je, že obě naše brankářky vychytaly nulu.