Ženy dominovaly v domácím prostředí

FC AJAX Bezměrov : TJ Sokol Rakovec Kotvrdovice 6:0 ( 4:0)

branky: 1:0 Monika Dočkalová (3 min),  2:0 Eva Kristýnová (17 min), 3:0 Eva Kristýnová (42 min), 4:0 Eva Kristýnová (44 min), 5:0 Eliška Klevetová (48 min), 6:0 Monika Dočkalová (50 min)

Sestava: Michaela Krejčí – Viola Houšková, Martina Trávníčková, Aneta Strašáková, Soňa Bílková- Zdeňka Jordová- Adéla Pitnerová, Lucie Hájková, Eva Kristýnová, Iveta Červíková- Monika Dočkalová

Denisa Novotná, Lucie Pitnerová, Veronika Králíková, Hana Baštincová, Marcela Foltýnová, Sára Barnet, Eliška Klevetová

Naše ženy se dlouho těšily na svůj další zápas. Od podzimu uběhla dlouhá doba. Corona virus nás zastihl těsně před očekávaným soustředěním v Tasovicích a  tak očekávání dalšího zápasu byla veliká. Do týmu jsme přivítali pět nových hráček a všech 18 nominovaných se zápasu zúčastnilo. V plné síle jsme tak nastoupili proti soupeři, který přijel v kombinované sestavě s několika dorostenkami. I náš tým disponoval pěti dorostenkami. Ale již od prvních minut byla vidět jasná herní převaha na straně hráček Ajaxu. Už ve třetí minutě vyslala míč za obranu Eva Kristýnová a Monika Dočkalová Proběhla s míčem kolem brankářky až do brány. Tento gól nás hodně uklidnil. Soupeřky v celém zápase nás pozlobili snad jen dvěma střelami v prvním poločase. V 17. minutě to byla opět akce středem, kdy Lucka Hájková pěkně vysunula do brejku Evu Kristýnovou a ta překonala brankářku po prvé. Pak jsme si v polovině poločasu dovolili vyměnit celou obranou čtyřku. Ovšem na kvalitě hry to nebylo znát. Velmi nám pak vyšel závěr poločasu, když nejprve Eva Kristýnová překonala brankářku podruhé po přihrávce Sáry Barnet a vzápětí po přiťuknutí od Moniky Dočkalové uzavřela Eva první hatrick v dresu Ajaxu, střelou do horního růžky  branky. Poločas jsme tak vyhrály 4:0.

Do druhého poločasu jsme opět zamíchali sestavou a hned v úvodu se ke střele dostala nová posila Sára Barnet, bývalá juniorská reprezentantka. Její křížnou střelu brankářka jen vyrazila a další nová posila Eliška Klevetová již neměla problém míč dorazit do prázdné branky. Vsítila tak svůj první gól v prvním svém zápase za Ajax.  O další dvě minuty později to byla opět Sára, která krásnou průnikovou přihrávkou vyzvala  Moniku Dočkalovou do sóla. A ta předvedla ukázkové zakončení k tyči a zvýšila už na 6:0. V polovině druhé půle jsme na jednou vystřídali všech sedm hráček s lavičky. I přes územní převahu, spoustu rohových kopů a dalších šancí, se už nám nepovedlo skórovat. Přesto byl náš výkon dominantní a zaslouženě jsme vyhráli nejvyšším  rozdílem v historii klubu.