Muži hráli svůj první zápas

FC AJAX Bezměrov: Sokol Počenice 2:4 (2:1)

Branky: 1:0 Patrik Houra (13 min), 2:1 Štěpán Španiel ( 35 min)

Petr Lysák – Jakub Komárek, Drahomír Pavelka, Dominik Bleša, Lukáš Poledňák- Jakub Ulehla- Miroslav Pecho, Roman Hadraba, Jiří Sýkora, Patrik Houra- Adam Vožda

Radim Adamov, Patrik Daněk, Štěpán Španiel, Tadeáš Hanák,

 

V rámci hodů se hrál první přípravný zápas po pauze způsobené coronavirem. Soutěže nám byly ukončeny  dřív než začala jarní část sezóny. Hráči tak byli nažhaveni na zápas patřičným stylem. V sestavě jsme využili šest dorostenců a zkoušeli nový systém hry. Přesto jsme se dostali do  vedení ve 13  minutě po gólu Patrika Houry, kterému dal pěknou průnikovou přihrávku Jirka Sýkora. Pro Patrika už nebyl problém prostřelit brankáře na bližší tyč. Soupeři se podařilo vyrovnat o deset minut později, když jsme nezachytili rychlý brejk soupeře. Do poločasu jsme šli opět do vedení po průniku Patrika Houry, který ovšem nezištně ještě přihrál do lepší pozice Štěpánu Španielovi. Ten zachoval chladnou hlavu  a křížnou střelou překonal brankáře hostí po druhé.

Již v průběhu prvního poločasu jsme sáhli ke všem možným střídáním. Zahráli si všichni hráči z lavičky. Do druhé půle už pak nenastoupil kapitán Kuba Ulehla a Drahoš Pavelka měl svalové potíže. Mladí hráči se snažili a nechali na hřišti všechno.  Přesto se hosté dostávali do nebezpečných akcí. Většinu z nich zmařil výborný Petr Lysák, který nastoupil poprvé v dresu AJAXU na domácím hřišti. Hostům se přece jen podařilo vyrovnat. Na druhé straně měl obrovskou šanci Patrik Daněk, který šel sám na brankáře, ale šanci neproměnil. Prakticky s protiútoku se potvrdila stará pravda nedáš dostaneš. Hosté se dostali do vedení 2:3. Posledních 10 minut jsme vysunuli hru na dva útočníky a snažili se ještě aspoň vyrovnat. V poslední minutě jsme naopak inkasovali po čtvrté. Výsledek tak nebyl až tak příznivý. Průběh hry a výkony především mladých hráčů naznačil, že má tým perspektivu. Ale ještě bude s týmem spousta práce, tak aby byl přichystán na další sezónu a boj o přední příčky.