Muži vyhráli v derby s Lutopecnami

FC AJAX Bezměrov: TJ Lutopecny/Měrůtky 4:3 (1:2)

branky: 1:1 Vít Bleša 17 min, 2:2 Jiří Sýkora  56 min, 3:2 Štěpán Španiel 58 min, 4:2 Jiří Sýkora 75 min

Sestava: Petr Lysák – Miroslav Pecho, Radim Adamov, Dominik Bleša, Jakub Komárek- Jakub Ulehla – Roman Hadraba, Jiří Sýkora, Patrik Houra, Adam Vožda- Štěpán Španiel

Vít Bleša

V sobotu se odehrál další přípravný zápas mužů. Mělo se původně hrát v Lutopecnách, ale po bouřce nebylo hřiště v ideálním stavu. A tak se nakonec hrálo u nás. Bohužel se někteří hráči ani neomluvili a tak se nakonec sešlo jen dvanáct hráčů. V dusném počasí tak to byl fyzicky náročný zápas. Lépe do zápasu vstoupili  hosté, když dali první branku s rychlého protiútoku z ofsajdové pozice. Ovšem velmi brzo naši hráči srovnali. Postaral se o tom Víťa Bleša z trestného kopu. Hosté pak do poločasu šli opět do vedení také z trestného kopu, když náš brankář nestál zrovna ideálně.

Do druhého poločasu jsme nastoupili s nadějí, že fyzicky vydržíme a pokusíme se vyrovnat. Co ovšem naši hráči předváděli ve druhém poločase, předčilo očekávání. Hru výborně dirigoval Kuba Ulehla ve středu hřiště. Po stranách útočil Víťa Bleša a z druhé strany Roman Hadraba. Po několika našich šancích se nakonec prosadil Jirka Sýkora po přihrávce od Víti zleva před prázdnou bránu. Za tři minuty už jsme vedli, když si krásně navedl míč na hranici šestnáctky Štěpán Španiel a tvrdou ranou pod břevno nás dostal do vedení. Hosté naprosto herně odpadli a naši hráči mohli přidat několik dalších gólů. Zejména Adam Vožda, který nahradil Víťu na levém křídle, měl na noze tři tutovky. Nakonec to byl Jirka Sýkora, který svým druhým gólem nás dostal do dvoubrankového vedení. Hosté se pak v poslední minutě dostali do rychlého brejku a snížili na konečných 4:3. Velmi dobrým výkonem ve druhém poločase jsme si zasloužili vyhrát.