Ženy vezou historickou výhru z Brodu

ČSK Uherský Brod : FC AJAX Bezměrov 1:2 (1:0)

Branky: 53. Adéla Pitnerová 1:1, 65. Eva Kristýnová 1:2

Sestava: Michaela Krejčí – Viola Houšková, Lucie Pitnerová, Aneta Strašáková, Soňa Bílková – Zdeňka Jordová – Marcela Foltýnová, Eva Kristýnová, Lucie Hájková, Adéla Pitnerová- Monika Dočkalová

Kristýna Vypušťáková

V sobotu 19. října zajížděly naše ženy k zápasu do Uherského Brodu s cílem konečně protrhnout střeleckou smůlu a získat první výhru. Soupeř si na úvod vytvořil územní převahu, z které však vytěžil jen několik autových vhozů. Hned v 5, minutě mohla vstřelit úvodní branku Monika Dočkalová, když šla sama na brankářku. Ovšem kličku si udělala dlouhou a skončila mimo střelecký úhel. Od nějaké desáté minuty jsme převzaly otěže zápasu do svých rukou. Ovšem domácím se povedlo šťastnou ranou  jít do vedení. Nákop domácí kapitánky skoro z poloviny hřiště zapadl pod horní tyčku naší branky. Tato inkasovaná branka nás ještě více motivovala a naše převaha od této chvíle byla hodně výrazná. Vyrovnat mohla Lucka Odhad Hájková, ale její slabou střelu zastavila brankářka špičkou kopačky. Obrovskou šanci měla opět Monika Dočkalová, ale trefila jen brankářku. A centr Violy Houškové skončil k naší smůle jen na břevně. Poločas jsme tak prohráli 1:0.

Do druhého poločasu jsme vstoupili daleko lépe než do prvního. Dobře jsme kombinovali středem hřiště a hrálo se jen na polovině domácích. Logicky z našeho tlaku už se muselo něco urodit. A bylo o po střele Evy Kristýnové, která napřáhla z poza šestnáctky a brankářka míč jen vyrazila před sebe.  Ovšem míč pohotově uklidila do branky pod  horní tyčku Adéla Pitnerová. Bylo vyrovnáno a náš tlak ještě zesílil. Výsledkem pak byl luxusní gól Evy Kristýnové levačkou do horního růžku. Další šance  k pojišťovací brance jsme však nevyužily. A tak se musela zaskvět Míša Krejčí v brance abychom z ojedinělé šance v závěru zápasu neinkasovaly.  A pak už mohla propuknout nefalšovaná radost z prvního vítězství bezměrovských žen v historii.

V tabulce sice o skóre zůstáváme poslední, ale můžeme si postavení vylepšit po zbývajících dvou zápasech.