W18: Dorostenky remizovaly v Olomouci

FK Nové Sady: FC AJAX Bezměrov 2:2 (1:1)

branky: 37. Anna Večerková 1:1, 56. Anna Večerková 1:2

Sestava: Alena Zemánková – Viola Houšková, Aneta Strašáková- Aneta Daňková, Anna Večerková, Karolína Vránová- Kristýna Vypušťáková

Nela Stavinohová, Simona Šenkýřová, Denisa Partyková

Ke druhému zápasu ve 3. lize jsme nastoupili v Olomouci proti domácím Novým Sadům. Chyběly nám tři opory, ale přesto se nám podařilo hrát ve větším poštu dívek než v nešťastném prvním kole. Od začátku jsme domácí hráčky přehrávali, ale chyběla nám přesná koncovka. Nebezpeční jsme nyly hlavně z velkého množství rohových kopů. Ty jsme si vytvořili po sražených střelách. Domácí jsme dlouho uzavírali na jejich polovině. Až časem se dostaly i ony k ohrožení naší branky. Naše neproměněné šance nás začaly mrzet ke konci poločasu. Zoufalá brankářka domácích vykopla míč přes celé hřiště. Alenka v naší brance vcelku zbytečně vyběhla daleko ven z branky. Míč ji přeskočil a dokutálel si až za brankou čáru. Takový gól by otřásl lecjakým týmem. Ale naše holky to hodily za hlavu a bojovaly dál. Anička Večerková po samostatné akci utekla všem a krásně zakončila přes padající brankářku. poločas tak skončil 1:1. A to měla ještě gól na noze Viola, ale trefila jen boční síť.

Do druhého poločasu nastoupili soupeřky v prohozené sestavě. Hrály ještě tvrději a zákeřněji než v první poločase. Naše děvčata musela snášet fauly loktem i podražení zezadu, které domácí rozhodčí moc nepískal. Nela málem přišla o rovnátka a Kája hrála chvíli s vyraženým dechem. Našim oporám už docházely síly, ale bojovaly všechny velice nebojácně. Po průniku Violy se k odraženému míči dostala Anička a bezpečně zakončila do odkryté branky. Vedly jsme konečně 2:1 a věřily jsme že už vítězství udržíme. Domácí však ještě přidaly na důrazu a dostaly se také ke dvěma velkým šancím, které naše obrana v čele s brankářkou zažehnaly. Chvíli před koncem se však při našem odkopu přimotala do míče Aneta Daňková a od jejich zad se míč dostal k domácí hráčce, která nezaváhala a vyrovnala na 2:2. Vítězství měla na kopačkách Anička Večerková, když dvě své šance bohužel nevyužila. Poprvé přehodila gólmanku i s brankou. Podruhé už všichni viděli míč v brance, když krásně obstřelila brankářku a míč nakonec skočil těsně vedle. Tento zápas jsme si jednoznačně zasloužili vyhrát. I přes remízu si děvčata v šatně zařvala vítězný pokřik.