W18: Dívky poprvé zvítězily v Kotvrdovicích

Pondělí 28.10.2019

TJ Rakovec Kotvrdovice/Žijeme hrou: FC AJAX Bezměrov 0:1 (0:0)

Branka: 68. Viola Houšková

Sestava: Tereza Dostálová – Denisa Partyková, Aneta Strašáková- Viola Houšková, Zdeňka Jordová, Nela Stavinohová- Anna Večerková

Kristýna Vypušťáková, Karolína Vránová, Aneta Daňková,

Ve sváteční dohrávce se naše dívky ocitly v Kotvrdovicích. Na těžkém povrchu naše holky bojovaly od první minuty do poslední. Tento hrdinský boj přijelo podpořit hojně fanoušků. Někteří cestovali okolo 150 km rovnou ze zápasu dorostenců. Děvčata se jim odvděčila výborným výkonem a obrovskou bojovností. Domácí hráčky jsme v prvním poločase nepustili do žádné šance. Hrálo se převážně na domácí polovině. Domácí, ale dobře bránily a bylo hodně těžké se prosadit. Přesto se do šance dostaly Anna Večerková a pak i Viola  Houšková. Ta byla nezničitelná. Soupeřky ji často nedovoleně zastavovaly, ale ona neúnavně šla do každého souboje znova znova. Obranu úplně zavřely Denisa s Anetou. A tak Tereza v bráně byla bez práce.

Do druhého poločasu se na nás domácí hráčky vrhly a chtěly rozhodnout zápas ve svůj prospěch. Jejich nespornou výhodou bylo, že mohly střídat celé šestky. Nám se zranila ještě Kristýna Vypušťáková a tak jsme dohrávaly v oslabené sestavě. Individuálně jsme byly lepší a vypracovaly  si několik střeleckých pozic, ale brankářku domácích ne a ne překonat. Domácí přitom měly velký problém se dostat přes naši výbornou obranu.  Až deset minut před koncem se dokázala krásnou křižnou střelou po úniku prosadit Violka a mohla propuknout velká radost. Zbytek zápasu jsme dokázaly udržet domácí na uzdě a kromě dvou standardek jsme je k ničemu nepustili.  Tvrdě vybojovaná , ale zasloužená výhra.

V neúplné tabulce jsme se tak po historicky první výhře dorostenek dostaly na 3. místo v tabulce 3. ligy.