M19: Dorostenci porazili Vizovice

FC AJAX Bezměrov: TJ Vizovice  4:0 (2:0)

branky: 27. Lukáš Poledňák 1:0, 32. Matyáš Španiel 2:0, 84. Štěpán Španiel 3:0, 85. Aleš Vejtasa 4:0

Sestava: Matěj Polášek- Jakub Komárek, Lukáš Poledňák, Michal Kroupa- Patrik Houra,Matyáš Španiel, Štěpán Španiel, Matěj Doležel, Jakub Frýdl- Adam Vožda, Aleš Vejtasa

Patrik Strážnický

Po minulém týdnu , kdy měli naši hráči volno, jsme přivítali tým z Vizovic. Ty měly zatím plný počet bodů. Zápas to byl nehezký, plný osobních soubojů s málo pohlednými akcemi i s šancemi. Do vyložené šance se dostal v 10 minutě Patrik Houra, ale trefil jen vybíhajícího brankáře.  Hosté hráli velmi slabě a prakticky se nedostali ani ke střele na branku. Bohužel naši hráči se přizpůsobili tempu i celkové hře soupeře a utkání bylo více než podprůměrné. Do šťastného vedení jsme se dostali nákopem z půlky hřiště do vápna, kde si ve výskoku srazil brankář hostů míč do vlastní sítě. Ve 32. minutě jsme po faulu zahrávali přímý kop k němuž se postavil z 25 metrů Matyáš Španiel. Jeho nádherná tvrdá střela se odrazila od břevna za padajícího brankáře. Z našeho pohledu 100 m od brány nebylo vidět zda se míč neodrazil už z branky. Hlavní rozhodčí chvíli váhal, ale po konzultaci s pomezním, který měl lepší výhled branku uznal. Opravdu nádherný gól. To ovšem neunesl trenér hostů, který rozkopal všechno co mohl, vynadal všem okolo a málem napadl pomezního rozhodčího. Takové hulvátské chování jsme tady ještě nezažili. Hlavnímu rozhodčímu pak nezbývalo nic jiného než trenéra hostů vyloučit. I po tomto incidentu začali hosté hrát zákeřně za fauly zezadu  bez míče si vysloužili žluté karty. Poločas se tak nějak dohrál a čekalo se zda nepřijde nějaké zlepšení kvality hry po přestávce.

Nepřišlo. Hosté hráli ještě hůř, ale naši hráči hráli jen o málo lépe. Byl z toho nekoukatený fotbal. Navíc hosté se snažili  stále diskutovat o každém výroku rozhodčího. Jejich pomezní demonstrativně mával všechny možné i nemožné postavení mimo hru. Díky tomu nebyl uznám regulérní gól Aleše Vejtasy  z úniku.  Za zmínku tak stojí jen konec zápasu kdy se po dorážce nejprve prosadil Štěpán Španiel. O minutu později pak svým sólem dovršil naše utrápené vítězství Aleš Vejtasa. Hosté si za svůj výkon nezasloužili ani bod, takže nakonec jsme byli mezi jednookými králi.