Ženy hrály první zápas v poháru FAČR

FC AJAX Bezměrov: Spolek SK Brušperk 2:5 (1:2)

branky: 18.min Monika Dočkalová  1:0, 54. min Kristýna Zachová PK 2:2

Sestava: Hana Miklová – Michaela Krejčí (85, Alice Stavinohová), Aneta Strašáková, Lucie Pitnerová, Soňa Bílková- Zdeňka Jordová (87. Iveta Červíková),- Kristýna Zachová, Monika Dočkalová, Lucie Hájková, Adéla Pitnerová ( 79. Marcela Foltýnová)- Eva Kristýnová (90. Veronika Nováková)

Historický první soutěžní utkání sehrály naše děvčata před naplněným domácím prostředím. Ve čtvrtek večer v BZW Aréně sešlo nečekaný počet zvědavců, kteří čekali, jak si naše hrdinky povedou. Takový počet diváků nechodí ani na derby s Lutopecnama.

Před takovým publikem byly děvčata hodně nervózní jak jejich premiéra dopadne. Úvod patřil jednoznačně zkušenějším hostujícím hráčkám. Hrálo se na jen na naší polovině. Naštěstí s převahy hosté vytěžili jen pár rohových kopů. První velkou šanci jsme ale měli my. Na kopačce měla gól Monika Dočkalová, ale trefila jen brankářku. V 18 minutě už Monika nezaváhala a pochybě gólmanky protlačila míč do sítě. Dala tak první historický gól Ajaxu. Hostující hráčky měly stále více ze hry, ale do vyložených šancí je naše obrana v čele neskutečně dobře hrající Anetou Strašákovou, vůbec nepouštěla. Bohužel ve 24. minutě stačil jeden centr do našeho malého vápna a po špatné domluvě obrany jsme inkasovali vyrovnávací branku. Netrvalo dlouho a mohli jsme jít podruhé do vedení. Monika Dočkalová šla sama na brankářku. Nejprve ji trefila do nohy, pak do hlavy. Na potřetí se míč odrazil k Evě Kristýnové, která však odkrytou branku těsně minula.  V závěru poločasu pak Brušperk využil jeden z několika rohových kopů a poprvé se dostal do vedení. Poločas jsme tak prohráli 1:2.

Do druhého poločasu jsme vstoupili velmi sympaticky. Dokázali jsme soupeře přehrávat a dostávat se do velmi pěkných šancí. Jednu z největších pak měla Kristýna Zachová, ovšem její střela skončila těsně vedle. Pak se po skvělé akci prosadila Zdeňka Jordová, kterou však v pokutovém území tvrdě podrazila obránkyně hostů. Byl z toho jasný pokutový kop. K němu se bez nervů postavila nejmladší hráčka zápasu Kristýna Zachová a jistě penaltu proměnila. Vyrovnala tak na 2:2. Hra byla více než vyrovnaná. Ale o deset minut později jsme po našem odkopu inkasovali potřetí, když naše brankářka neudržela míč a soupeřky snadno dorazili míč do sítě. Po této nešťastné brance jsme měli několik šancí na vyrovnání. Adéla Pitnerová ani Monika Dočkalová své šance neproměnili. Krásnou střelu Evy Kristýnové z poza šestnáctky, vyškrábla brankářka hostí ze šibenice. Po tomto skvělém zákroku následoval jen roh. V posledních deseti minutách jsme prostřídali čtyři hráčky. V posledních pěti minutách jsme pak ještě dvakrát docela zbytečně inkasovali. Výsledek tak byl pro nás docela krutý. Děvčata však bojovala až do úplného konce a mohla si vychutnat zasloužený aplaus spokojených diváků. Za předvedenou hru se jistě nemusejí stydět.