U19: Důležitá výhra v Šumicích

TJ Šumice: FC AJAX Bezměrov  3:3 (1:1) PK 4:5

branky: 40. Štepán Španiel 1:1, 52. Adam Vožda 1:2, 87. Adam Vožda 3:3

Matěj Polášek – Matěj Strašák, Jakub Komárek, Lukáš Poledňák, Vojtěch Ferenz- Matyáš Španiel- Adam Vožda, Patrik Houra, Pavel Opluštil, Aleš Vejtasa- Štěpán Španiel

Patrik Strážnický

V zápase pravdy  jsme bojovali o to, abychom nespadli na poslední místo. Na zápas jsme odjížděli ve značně oslabené sestavě a tak jsme jen doufali, že se naši hráči vypnou k dobrému výkonu. Zápas zahájili domácí náporem. Ale do první šance se ve druhé minutě dostal oslavenec Aleš, ale jeho únik skončil střelou těsně vedle. Domácí sice měli mírnou územní převahu, ale naše akce byli nebezpečnější, Obranu domácích větral zprava Adam Vožda a zleva  Aleš Vejtasa. Adam se také dostal do dvou velmi slibných průniků, ale jeho střely brankář domácích vyrazil. Domácí byli hodně nepřesní a jejich střely končili většinou vedle. Když už se zdálo, že přežijeme poločas bez inkasovaného gólu, tak domácí udeřili z autového vhazování a pohotovou střelou z otočky. Hned vzápětí po podklouznutí domácího stopera, mohl vyrovnat Aleš, ale opět jeho střela šla těsně vedle. Vyrovnat mohl i Adam , ale opět brankář domácích míč vyrazil na roh. Kuba Komárek kopl roh na bližší tyč, kde nekompromisně hlavičkou skóroval Štěpán Španiel. nerozhodně tak skončil první poločas.

Do druhého poločasu jsme vstoupili velmi dobře. Do další šance se dostal Adam a jeho střelu vyrazil brankář před Štěpána, který hlavičkou posílal míč do branky. Na brankové čáře však míč zachránil opět domácí brankář.  Další šanci ovšem už Adam proměnil, když si míč navedl na levačku a na vzdálenější tyč nás dostal do vedení 2:1. O několik minut později výborně zacentroval zleva Aleš, ale nikdo s nabíhajících hráčů nedopravil míč do sítě. Pak však následovala z naší strany úplně hluchá dvacetiminutovka, kdy to vypadalo jako by nám to vedení stačilo a začali ho bránit. Domácí vycítili šanci a zatlačili nás před naši šestnáctku. Hromadili se rohové kopy. V jasné šanci domácí trefili i břevno. A tak nakonec se domácí dočkali zaslouženého vyrovnání. Opět po autovém vhazování. O dalších deset minut později se domácí po našem nedůrazu dostali dokonce do vedení 3:2. Zbývalo 15 minut dokonce  a obraz hry nenasvědčoval, že bychom byli schopni se zápasem něco udělat. Měli jsme několik rohů, ale z nich jsme si nic nevytvořili. Až posledních pět minut jsme měli skvělých. Po leví straně si míč dobře vyměnili Pavel s Alešem a ten potom krásně odcentroval  a Adam s malého vápna hlavičkou vyrovnal. Ještě v téže minutě následoval centr zprava od Adama a Pavel Opluštil umístil jeho přihrávku  k tyči. Ovšem střela neměla potřebnou razanci a brankář domácích opět zasáhl. Minutu před koncem si pak v pokutovém území chystal míč na střelu Adam Vožda, ale domácí obránce ho srazil k zemi. Rozhodčí ani vteřinu neváhala a odpískala pokutový kop. K míči se dral Patrik Houra, ale předal míč nejmladšímu hráči týmu Alešovi. Ten nechytatelnou střelou k tyči překonal brankáře. Ale bohužel míč se odrazil od tyče ven, Zápas tak skončil remízou 3:3 a o vítězi zápasu rozhodovali pokutové kopy.

První šel z naší strany Patrik Houra a jeho špatně umístěnou střelu  brankář vyrazil. Domácí hráč netrefil bránu. Jako první tak skóroval Kuba Komárek. Domácí hráč přestřelil a vedli jsme tak 1:0. Třetí sérii zahájil Lukáš Poledňák druhým golem. Domácímu hráči Neuer vyrazil míč na tyč, ale přesto z toho byl gól. Ve čtvrté sérii skóroval Adam Vožda a domácí snížili na 2:3. No a jako poslední šel kopat opět Aleš Vejtasa. Jeho druhý pokutová kop ovšem brankář chytil a domácí tak vyrovnali na 3:3. A tak se pokračovalo. Další šel Pavel Opluštil a se štěstím proměnil. Domácí , ale vyrovnali na 4:4. V sedmé sérii šel kopat Vojta Ferenz a bezpečně proměnil. Domácí hráč  pak přestřel a tak jsme nakonec přece jen v zápase zvítězili a udrželi předposlední příčku.