Muži prohráli v Troubkách

TJ Zborovice B : FC AJAX Bezměrov 4:0 (2:0)

Sestava: Tomáš Zavřel – Miroslav Pecho (81. Tomáš Křeháček), Radi Adamov, Aleš Vejtasa, Dominik  – Drahomír Pavelka (46. Michal Žigmund ) , Jakub Ulehla – Vít Bleša , Petr Srbecký (65. Patrik Houra ), Patrik Daněk (58. Lukáš Žigmund )– Michal Večerka (75. Petr Holý)

V sobotním termínu jsme sehráli druhé jarní kolo v Troubkách s Béčkem Zborovic. Terén byl hodně nerovný, ale to bylo stejné pro oba týmy. Nám se na soupisce objevilo sedm odlišných hráčů od prvního kola. Čtyři si zažili  premiéru v sezoně a bratři Žigmundové hráli historicky poprvé za Ajax. V základní sestavě jsme především museli řešit post brankáře. Do branky putoval Tomáš Zavřel a do základu šel nakonec i navrátilec Víťa Bleša, jehož přestup jsme dořešili ve čtvrtek.

Úvodních deset minut bylo takové oťukávání  z obou stran. Ale ve 12. minutě se po přihrávce za obranu rychlostně prosadil Patrik Daněk. Všem utekl a v pozici sám na brankáře bohužel trefil ochránce domácí svatyně. Po této super šanci jsme měli mírnou územní převahu. Dvěma hodně nepřesnými střelami se představil Kuba Ulehla. Ve 25. se dostal k nedůraznému zakončení Aleš Vejtasa, Následně brankář domácích překopl všechny hráče  a s brejku byl faul a pokutový kop. Domácí střelec ovšem kopl penaltu tak špatně, že ji Tomek vyrazil. To ovšem vyloženě nezajímalo naše ostatní hráče, kteří se jen dívali jak exekutor doráží míč do sítě, Prohrávali jsme s první vážnější akce 0:1. O chvíli později se po rohovém kopu dostali domácí k dorážce, kterou však náš brankář s přehledem kryl. Ve 29. se dostal k další tutovce Patrik Daněk, ale s brankářem obstřelil i bránu. Ve 34. naopak náš brankář nahrál míč domácím útočníkům a ti si vychutnali druhý gól do prázdné branky 0:2. Michal Večerka pak mohl snížit, ale jeho střela v pokutovém území neměla patřičnou razanci. Pět minut před koncem to mohlo být 0:3, když opět po dlouhém nákopu letěl míč do našeho vápna. Tam hlavičkoval v nouzi Mirek Pecho, tak že překonal brankáře, ale naštěstí se míč odrazil od břevna. V závěru poločasu jsme si vytvořili několik střeleckých příležitostí, ale většina skončila mimo branku. Hlavně šance Michala měla skončit , i když ze třiceti metrů, v opuštěné domácí brance, Vzápětí měl další gól na hlavě ten stejný hráč, ale brankář domácích míč na brankové čáře vyrazil.

Do druhého poločasu jsme poslali do obrany Michala Žigmunda a Aleše jsme vysunuli dopředu. Slibovali jsme si od toho kreativnější útočné akce. Hrálo se většinou na polovině domácích. Opět stačil dlouhý nákop  a chyba debutujícího Michala Žigmunda, který hlavičkoval do útočníka domácích a byl to 0:3.  57. minutě jsme udělali další chybu v rozehrávce po, které skončil míč v autu. Domácí pak jednoduše v hodili míč do vápna. nacentrovali před branku, kde jsme prohráli souboj a bylo to 0:4. Po tomto direktu, jsme postupně začali obměňovat sestavu. Po faulu na Michala jsme měli zřejmě kopat penaltu, ale rozhodčí vytáhl zahrávání mimo vápno. Po Alešově centru mohl hlavičkou snížit Víťa, ale střela šla těsně nad břevno. o Další dvě minuty později jsme soupeře zatlačili do pusté defenzivy. Alešovu střelu vykopli obránci s prázdné branky. Stasin trefil ležícího brankáře a Lukášovu ránu zablokovala obrana domácích. Vrcholem zmaru pak byla akce čtvrthodiny před koncem. Víťa pěkně unikl po levém křídle a naservíroval míč Alešovi před prázdnou branku. Ten však špatně míč zpracoval a na podruhé ho dokonce minul. Ve zbytku zápasu se domácí nedostali na dostřel naší branky, ale naše územní převaha byla naprosto planá.

Soupeř nás jasně přehrál v efektivitě, když ze čtyř šancí dali čtyři góly. Naši střelci naopak zklamali na celé čáře.