U10: Bronzové medaile z Kyjova

V neděli 4. března se uskutečnil turnaj hráčů U10 v hale V Kyjově. Akce se zúčastnilo celkem sedm týmů a hrálo tempem 12 minut, systémem každý s každým.

FC AJAX Bezměrov reprezentovali tito hráči:

Matyáš Kobliha – Martin Böserle, Filip Ondráček, Vítek Strážnický, Jiří Krupař, Tadeáš Petricius a Vojtěch Klimuš

Hned v prvním zápase bylo vidět, že náš nejlepší hráč Filip Ondráček není ve své kůži. Pohyboval se podezřele pomalu a byl hodně nedůrazný. Výborně zachytal Matyáš a nakonec zápas s Otaslavicemi skončil nerozhodně 1:1. Vyrovnával Filip z pokutového kopu po faulu na Jirku Krupaře. Ve druhém zápase s Hošticemi- Herolticemi jsme inkasovali hned na začátku utkání. Poté jsme si vypracovali šance. Tu největší promarnil Jirka. A soupeř nás v závěru potrestal druhým gólem. Po porážce 0:2 jsme nastoupili ve třetím utkání proti Koryčanům A. Zde se nám brankou filipa podařilo poprvé vyhrát 1:0. V zápase s Napajedly jsme dokázali také zvítězit po brankách Jirky Krupaře a Martina Böserleho. V polovině turnaje byla situace velmi vyrovnaná, jelikož první čtyři týmy měli stejně sedm bodů a pátý celek měl o bod méně. Nám už zbývalo sehrát jen poslední dva zápasy. FC Morava byl ten silnější protivník. Přesto jsme se hned v úvodu dostali do vedení po gólu Filipa Ondráčka. Soupeře jsme tlačili, ale druhý gól jsme nepřidali. Naopak soupeř v polovině zápasu vyrovnal. V závěru zápasu nám remízu vychytal až zázračnými zákroky Matyáš. Pře posledními zápasy bylo jasné, že pokud v posledním zápase porazíme poslední Koryčany B, tak nás medaile nemine. Na soupeře jsme vletěli a do 5, minuty jsme vedli 4:0. když se hatrikem  zaskvěl Jiří Krupař. Velkou zásluhu na tom , ale měl i z posledních sil hrající Filip, který mu na góly přihrál a ještě jeden přidal sám. Po jejich vystřídaní gólostroj utichl až v poslední minutě krásnou tvrdou střelou uzavřel výsledek na 5:0 Martin Böserle. Po našem zápase hrál ještě zápas Koryčany A: Morava. Ten byl pro nás důležitý. Pokud by Morava nevyhrála, tak jsme v turnaji skončili na skvělém druhém místě.  V polovině zápasu vedli Koryčany 2:0. Pak však rychle Morava vyrovnala na 2:2 a nakonec zvítězila 6:2.  Tím nás bodově doáhla. A jelikož měla výrazně lepší skore, tak skončila druhá a na nás zbyly bronzové medaile. Přesto o je výborný výsledek.

1. TJ Hoštice/Heroltice 6 5 1 0 26 6 16
2. FKM Morava 6 3 2 1 20 7 11
3. FC AJAX Bezměrov 6 3 2 1 10 5 11
4. FC Napajedla 6 3 0 3 15 9 9
5. TJ Otaslavice 6 2 1 3 11 11 7
6. FC Koryčany A 6 2 0 4 16 20 6
7. FC Koryčany B 6 0 0 6 0 39 0

Kromě bronzových medailí celého týmu si ještě někteří jednotlivci odnesli ocenění individuální. V doprovodné soutěži nožiček zvítězil Filip Ondráček. Nejužitečnějším hráčem týmu se stal Vítek Strážnický, který se tvářil při přebírání ceny jak Ester Ledecká v cíli super G. Naprosto zaslouženě pak byl vyhlášen nejlepším brankářem turnaje Matyáš Kobliha. Ten převyšoval všechny ostatní brankáře o třídu. Pěkná reprezentace Ajaxu.