U19 2.kolo: Prohra na penalty v Martinicích

Sokol Martinice: FC AJAX Bezměrov 2:2 (1:2) PK 4:3

Branky: 11. Jiří Sýkora, 31. Jiří Sýkora

Sestava: Martin Kunčar – Marek Hrabal, Roman Zlámal- Radek Hašpica, Jindřich Holan, Tomáš Křeháček- Jiří Sýkora, Pavel Holan

Tomáš Švrčina

Do druhého zápasu dorostenecké okresní ligy, jsme vstupovali v roli mírných favoritů. A to i přesto že nám chyběla hned pětice hráčů, zejména pro souběžně hrající zápasy mužů a starších žáků. Domácí vyrukovali hned s 15 čelných kádrem. Po úvodním oťukáváním se v 11. minutě parádně trefil s hranice šestnáctky Jirka. Bohužel netrvalo dlouho a přišlo vyrovnání po ojedinělé střele z dálky. Pak jsme ovšem přezvali otěže zápasu my a měli hned několik šancí na skórování. Jindrova střela ze 40 metrů skončila jen těsně mimo. Až Jirkova druhá střela mezi tyče skončila naším vedoucím gólem. V závěru poločasu se hra přelévala z jedné  strany na druhou. Zvýšit mohl Radek Hašpica, ale trefil jen brankáře. Na opačné straně se dvakrát přímo zaskvěl Martin v bráně. Poločas jsme tak vyhráli 2:1.

V poločase ve velkém vedru si hráči odpočinuli, ale spíše jim to uškodilo. Úplně jsme vypadli z rytmu a nejdříve podvědomě a potom velice okatě hráči šetřili síly a čas. Domácí si postupně vytvořili drtivý tlak, kdežto mi jsme se dostali snad k jedné střele na soupeřovu branku. Velmi rychle našim hráčům došly síly a domácí výrazně přitvrdili hru, což jim rozhodčí bohužel toleroval. A tak  s velké řady šancí nakonec domácí vyrovnali 13 minut před koncem, opět střelou s velké dálky. Několikrát nás pak zachránil skvěle chytající brankář. V poslední minutě se prodíral po křídle Roman, když ho obránce domácích brutálně fauloval ve vápně. Místo nařízeného pokutového kopu, rozhodčí nechal zákrok bez povšimnutí. Roman ležel na hrací ploše, když domácí sportovně zakopli míč do autu. Ošetřování Romana se protáhlo na sedm minut. Po nichž jsme ho otřeseného dostali ze hřiště. Rozhodčí mezitím zápas ukončil a kopali se pokutové kopy.

Na penalty byli určeni: Jindra Holan, Pavel Holan, Martin Kunčar, Marek Hrabal a Jirka Sýkora. Zatím se Roman stále svíjel na střídačce a chystal si ho dovézt do nemocnice s podezřením na otřes mozku. Popravdě řečeno mě v tuto chvíli ani tak nešlo o výsledek utkání. První šel na věc Jindra a trefil tyč. Ale hned vzápětí skvěle zasáhl Martin a bylo to 0:0. Ve druhé sérii nás dostal do vedení Pavel, ale domácí vyrovnali na 1:1. Opět do vedení nás dostal Martin a měl také blízko k chycení další penalty. Ovšem nepovedlo se a stav byl 2:2. Ve čtvrté sérii kopal Marek, ale jeho nepříliš umístěná rána skončila v náručí brankáře. Domácí pak proměnili a dostali se do vedení 2:3. V poslední sérii s přehledem proměnil Jirka a vyrovnal na 3:3. Sérii uzavíral domácí hráč, který sice nekopl penaltu nejlíp, ale MArtin a na míč nedosáhl. A tak jsme nakonec odešli poraženi po penaltovém rozstřelu. V tabulce zatím držíme velmi pěkné druhé místo.

 

Napsat komentář