Starší žáci otočili zápas s Lubnou

U15 : FC AJAX Bezměrov: FK Lubná 1959  4:3 (1:3)

branky: 24. min Michal Kroupa, 53. min Patrik Daněk, 55. min Marek Vilímek, 56. min Patrik Daněk

sestava: Dominik Skácel- Zdeňka Jordová,Patrik Houra, – Matěj Strašák, David Opluštil, Jakub Komárek- Michal Kroupa, Patrik Daněk

Marek Vilímek,Tereza Dostálová-  David Ondráček, Aleš Vejtasa, Kristýna Zachová, Pavel Opluštil

V dnešním zápase nás čekal soupeř, který okupuje předposlední příčku. Zároveň je to tým , který nás na podzim připravil o bod a porazili jsme jej až na penalty. Tentokrát přišli všichni hráči včas. Mladší žáci měli v nohách zápas s Lutopecnami. Přesto se hned dva z nich představili v základní sestavě. Zápas začal našim náporem. Agilní Michal unikl po levé straně, ale trefil brankáře. Hosté vyráželi do rychlých brejků. Po jednom z nich v 8 minutě krásnou křížnou ránou zprava k tyči se dostali hosté do vedení. Naši hráči pokračovali  ve své hře a byl to zase Michal, který měl další tři průniky. Nejprve skončila jeho střela na tyči, další na břevně a třetí zneškodnil brankář. Zprava byl nebezpečný Patrik Daněk, ale hlavně divákům za brankou. Tři jeho tvrdé střely letěly buď nad nebo vedle. Jedna trefila brankáře. Až další šance skončila ve 24. minutě vyrovnáním, když Patrik Daněk z úhlu trefil brankáře, odražený míč trefil Patrika a od něj se míč odrazil k Michalovi, který netradičně pravou nohou vyrovnal na 1:1. Další naše šance zůstaly nevyužity a tak nás těžce ztrestal soupeř. Nejprve pět minut před koncem poločasu úplně stejnou střelou jak první gól a pak opakovanou střelou a dorážkou před osamoceným naším brankářem. Na jednou jsme prohrávali 1:3 a byla tu poločasová přestávka.

O přestávce jsem hráčům připomněl postavení v tabulce obou týmů a také to že bez gólů se vyhrát nedá. S cílem otočit zápas jsme tak vstoupili do druhé půle. Tentokrát bez Patrika Daňka v útoku. Naše převaha byla zřejmá, ale ke gólovým šancím jsme se nedokázali propracovat. Skvělý zápas odehrála Zdeňka, která sice měla v nohách celý zápas za mladší žáky, ale dokázala odehrát skoro celý zápas i za starší žáky. A to na velmi vysoké úrovni. Prostě je pro naši obranu nepostradatelná. Ve druhé půli ji dobře sekundoval i Marek a tak se hosté v podstatě nedostali k ohrožení naší brány. Po několika střídáních náš tlak vrcholil. 12 minut před koncem vtrhl na hřiště nejmladší člen týmu Aleš s úkolem dát tři góly. Za pět vteřin co byl na ploše se do šance opět dostal Patrik Daněk a tentokrát se nesnažil brankáře zabít, ale udělal mu kličku a do prázdné branky snížil na 2:3. Za další dvě minuty hosté jen odkopli na naši půlku. Tam si zpracoval míč Marek, udělal kličku a nechytatelnou ranou z 35 metrů vyrovnal. O další minutu později se dostal opět do obrovské šance Patrik a tentokrát ji chladnokrevně proměnil. Během 4 minut jsme tak soupeři uštědřili tři branky a otočili výsledek v náš prospěch. Soupeř se do konce zápasu na nic nezmohl. Naše další šance už bohužel nebyly využity. Vítězstvím jsme se udrželi na druhém místě v tabulce. První Mrlínek má sice lepší skore, ale o zápas víc.

 

Napsat komentář