6.kolo -Dorostenci utrpěli rekordní prohru v Břestu

SK BŘEST: FC AJAX BEZMĚROV 15:0 (12:0)

SESTAVA: Daniel SUCHARSKI- Marek HRABAL, Marek VILÍMEK, František KUBÍN (46. PatriK HOURA), Petr POLÁŠEK (79. Matěj STRAŠÁK)-Tomáš ŠVRČINA, Patrik Vítek(67. David OPLUŠTIL) , Martin MÁLEK, Tomáš KŘEHÁČEK- Patrik DANĚK, Michal KROUPA (31. Radek HAŠPICA)

Dnešní zápas se rozhodl opět před začátkem. Na místo srazu bez jakékolo omluvy nedorazili Alex Jurinec, Denis Oblouk, Kuba Daněk. Na poslední chvíli se omluvil i kapitán Martin Gerla. A tak nám opět nezbývalo nic jiného, než vzít na zápas dorostu sedm starších žáků. Ti ovšem hráli doma svůj zápas dvě hodiny před začátkem dorostenců. A tak ihned po skončení zápasu následoval rychlý přesun do Břestu.

Svůj tragikomický příběh načal hned v prvních sekundách největší hvězda utkání Franta Kubín. Po našem rozehrání prošel míč až na našeho kapitána, který míč zakopl tak skvěle, že soupeři se mohli již v 10 sekundě radovat s vedení 1:0. Naši hráči nebyli schopni konkurovat soupeři v rychlosti, v technice ani v předvídavosti. O důrazu nemluvě. Proto si domácí s chutí zastříleli a v 15 minutě již vedli 5:0. V ten okamžik rozehrál své trapné představení Franta, když si zjevně nevážil kapitánské pásky a zahodil ji na trávník. Šel k naší střídačce a dožadoval se střídaní. Po upozornění rozhodčího, že kapitánskou pásku zahodit nesmí si ji navlékl na rukáv a dožadoval se opět střídaní. Trenéry byl poslán zpět na hřiště. Tak se aspoň uvelebil na hranici našeho pokutového území, kde si sedl na zem. Po chvíli se aspoň trochu zapojil do hry. Po obdržení dalších pěti branek,kvůli absolutně nefungující obraně, byl přesunut do útoku. Do konce poločasu jsme obdrželi celkem dvanáct branek. Než jsem stačil dojít do šatny, tak byl Franta ve sprše. Do druhé půlky jsme tak nasadili Patrika Houru a zjevně zkonsolidovali obranu. Domácí vystřídali své nejlepší dva hráče. Přesto jsme hned v první minutě dostali třináctý gól. To už nám na střídačku donesl Franta klíče od šatny, rozloučil se a šel pěšky domů. Za dalších pět minut jsme inkasovali další gól a vypadalo to, že snad domácí gólového přídělu nenabaží. V dalším průběhu si však naši hráči dokázali lépe zorganizovat obranou fázi, výborně zachytal brankář a dokoncejsme se osmělili k útočné aktivitě. Obrovskou šanci na čestný úspěch měl Patrik Daněk, který však vsvé sólu zakončil střelou do brankáře. V závěru jsme pak inkasovali ještě jeden gól. Soupeři spoustu svých možností nevyužili a také jejich výkon šel rapidně dolů. Přesto si naši hráči zaslouží pochvalu za druhý poločas, kde konečně všichni táhli za jeden provaz a příkladně bojovali. Cestou zpět jsme před Kroměříží viděli, jak se Franta plouží pěšky domů.

Musím říct za svou osobu, že jsem se s takovým jednáním nikdy nesetkal a tento hráč pozbyl veškeré mojí důvěry. Jeho chování je naprosto neomluvitelné a neslučuje se s možností dalšího působení pod mým trenérským vedením.

Napsat komentář