1.kolo-Starší žáci mají výborný vstup do sezóny

TJ LUTOPECNY/MĚRŮTKY: FC AJAX BEZMĚROV 0:6 (0:2)

BRANKY: Patrik DANĚK 4, Michal KROUPA, David OPLUŠTIL

SESTAVA: Dominik SKÁCEL – Patrik HOURA, Zdeňka JORDOVÁ – Pavel OPLUŠTIL, David OPLUŠTIL, Theo FEKAR- Patrik DANĚK, Michal KROUPA

Matěj STRAŠÁK, Radek HAŠPICA

V úvodním utkání jsme nemoli úplně využít náš kádr mladších žáků, jelikož ti hráli souběžné utkání v Dřínově. Přesto jsme museli uzmout Zdenku a Pavla, abychom měli aspoň dva hráče na střídání. Sestava vycházela z úspěšné generálky v Křenovicích. Jen místo absentujícího Marka Vilímka nastoupila přímo do základu Zdenka, která svými výkony za mladší žáky si řekla o místo i mezi staršími žáky.
Zápas začal naším náporem, kdy jsme soupeře dobře napadali a neumožnili jsme mu dostat se na naši polvinu hřiště. Ovšem chyběla nám přesnost jak v kombinaci tak při střelbě. Měli jsme několik rohových kopů, ale z nich nebylo nic. Až po jednom závaru v 10 minutě Theovu střelu vyrazil obránce z brány rukou a kopala se penalta. Určený byl Dominik a tak přispěchal přes celé hřiště, aby penaltu kopl přímo doprostřed do náruče domácího golmana. Neproměněná penalta nás trošku zbrzdila a hra se začala vyrovnávat. Vše se změnilo po dalším našem rohu ve 22. minutě, kdy po špatně kopnutém rohu brankářovi ležícímu už na zemi vypadl míč a Michal nás pohotově dostal do vedení 1:0. Druhý uklidňující gól přidal Patrik Daněk po výborné Davidově přihrávce ve 30 minutě.  Domácí měli za poločas tak dvě šance, které naše obrana vyřešila. Z hřiště však musel odejít pro obnovené zranění Patrik Houra. Zůstal nám tak už jen jeden hráč na střídání.
Do druhého poločasu nahradil Patrika v obraně Matěj a opět jsme soupeře hned v úvodu zatlačili. A hned ve druhé minutě druhého poločasu zafungovala spolupráce Davida s Patrikem a po jeho ráněto bylo již 3:0. V tento moment jsem již nepochyboval o našem vítězství.  Zvláště, když za další tři minutě po špičkové kombinaci po ose Theo, Michal, Patrik a Pavel, posledně jmenovaný nabil zpět Patrikovi a bylo to 4:0. Pak jsme nějaké šance zahodili a měli pár okének v obraně. Domácí neproměli tři velké šance. Z toho jednu super tutovku. A to je definitivně zlomilo. Po této slabé pětiminutovce jsme opět převzali otěže zápasu do svých rukou. Pramenili z toho velké šance. V polovině druhého poločasu zahrával snad ze třiceti metrů standartku Theo  a trefil břevno. Míč se odrazil před dobíhajícího Davida a ten nejprve trefil brankáře a na podruhé již rozvlnil síť. Patrik pak trefil tyč a další standartu tak 20 metrů tentokrát zahrával David. I on trefil jen břevno, ale nikdo tentokrát míč nedorazil. Až v poslední minutě se na nás usmálo štěstí, když Patrikovi střílenou přihrávku tečoval obránce na přední tyč a zaskočil tak svého brankáře.
Naše vítěztví je nejvyšší  ve starších žácích za poslední tři roky, ale naprosto zasloužené. Doufejme, že forma našim hráčům vydrží i za 14 dní, jelikož v dalším kole mají volno.

Napsat komentář