Ženy vypadly z poháru v Kotvrdovicích

TJ Rakovec Kotvrdovice: FC AJAX Bezměrov 4:2 (2:1)

Branky: 1:0 Martina Trávníčková 5 min, 2:3 Sára Barnetová 60 min

Sestava: Michaela Krejčí – Viola Houšková, Lucie Pitnerová, Denisa Novotná, Soňa Bílková- Martina Trávníčková- Adéla Pitnerová, Lucie Hájková, Sára Barnet, Iveta Červíková- Monika Dočkalová

Hana Baštincová

V předkole Českého poháru žen nám los postavil do cesty tým z Kotvrdovic. Naše výprava se opět ztenčila jen na 12 hráček, přesto byla dostatečně silná na to, aby soupeřky udolala. Už v páté minutě z odraženého míče vystřelila Martina Trávníčková a vedli jsme 1:0. Ovšem už za dvě minuty po ruce v naší šestnáctce nařídil rozhodčí pokutový kop. Domácí exekutorka trefila tyč, ale míč přesto skončil v bráně. Tento okamžik nás hodně ovlivnil. Hra byla na obou stranách velmi rozháraná. Nám se na nerovném terénu nedařila kombinace. Bojovalo se především ve středu hřiště. Deset minut před koncem se nedomluvili naše stoperky a dlouhý míč propadl za obranu. Útočnice domácích šla sama na naši brankářku. Ta první střelu vyrazila ovšem z dorážky už byl gól. Do šatny jsme tak šli z jednobrankovým mankem.

Do druhého poločasu jsme šli z odhodláním zápas otočit. Změnili jsme rozestavení a posílili útok. Ovšem v naší snaze nás zabrzdila špatná rozehrávka naší brankářky a laciný gól, který jsme hned na úvod druhého poločasu inkasovali. Pak jsme ovšem předváděli velmi dobrý výkon. Soupeřky jsme zatlačili na jejich polovinu a vytvořili si poměrně velký tlak. Ten byl korunován brankou Sáry Barnetové v 60 min. To nás ještě více nabudilo a děvčata opravdu vydaly všechny své zbývající síly. Největší dvě šance měla na hlavě Monika Dočkalová. Bohužel se nepodařilo vyrovnat. Naopak pět minut před koncem z náhodného nákopu na naši branku jsme opět lacině inkasovali a bylo po zápase.

Škoda, že podobný výkon jako ve druhém poločase nepředvedly hráčky již v poločase prvním. Naše pohárová cesta tak skončila hned na začátku.