U15: Starší žáci bronzoví v Morkovicích

V sobotu 19. ledna  se naši starší žáci účastnili halového turnaje v Morkovicích. Celkem se sešlo 8 týmů a hrálo se systémem každý s každým na 12 minut.

AJAX Bezměrov reprezentovali tito hráči: Ondřej Loučka- Vojtěch Ferenz, Patrik Strážnický,Pavel Opluštil, Kristýna Zachová- Zdeňka Jordová, Aleš Vejtasa, Josef Jelínek, Jakub Frýdl- Tereza Dostálová, Matěj Doležel

Hned v prvním zápase jsme se utkali s hlavním favoritem turnaje sdruženým týmem Kojetína a Chropyně. Soupeř nás od začátku  mačkal, ale tři čtyři velké šance chytil Ondra v bráně. Když už jsme hru vyrovnali, tak jsme darovali soupeři gól, když špatnou rozehrávku uklidili do prázdné branky. Po porážce  0:1 , jsme nastoupili proti domácím Morkovicích. V úvodu jsme neproměnili šance, za což nás domácí potrestali brankou z rychlého protiútoku. Naštěstí vzápětí vyrovnal po individuální akci Aleš Vejtasa na konečných 1:1. Přesto to byla pro nás ztráta. Ve třetím kole jsme hráli s Dřínovem. A bylo z toho utrápené vítězství 1:0, když rozhodující branku vstřelil Matěj Doležel. Ve čtvrtém kole  jsme nastoupili proti Loukovu. Brzy jsme prohrávali 0:1, ale měli několik šancí na vyrovnání. Ani jednu jsme nevyužili a závěr utkání se zvrhl v nejvyšší porážku celého turnaje 0:4. Po víc jak polovině turnaje jsme ta měli 4 body a skóre 2:6. V pátém kole nás čekali Zlobice. V utkání jsme měli výraznou převahu a festival zahozených šancí. Zlobice nás mohli potrestat z ojedinělé akce, ale trefili jen tyč. V posledních sekundách ještě trefil břevno Vojta Ferenz a tak zápas skončil remízou 0:0. Vývoj turnaje se spoustou remíz nám ovšem pořád dával reálnou šanci na boj o bronzovou medaili. Stačila maličkost.Dvakrát vyhrát. V dalším derby zápase s Lutopecnama jsme šli brzo do dvougólového vedení brankami Aleše Vejtasy a Pavla Opluštila. Lutopecny mohli snížit s pokutového kopu, ale Ondra se opět vyznamenal. Vedení 2:0 jsme udrželi, i když  branka Aleše Vejtasy s klaksónem nebyla uznána. V úplně posledním zápase celého turnaje jsme potřebovali porazit Chvalčov. Opět jsme hráli výborně a dvěma góly Vojty Ferenze a Pavla Opluštila jsme se dostali do pohodlného vedení. Tímto zaslouženým vítězstvím jsme tak vybojovalo bronzové medaile.

Tabulka:

  1. Chropyně/Kojetín              19
  2. Loukov                                  16
  3. FC AJAX Bezměrov            11
  4. Chvalčov                                 9
  5. Lutopecny                              7
  6. Dřínov                                    6
  7. Morkovice                              5
  8. Zlobice                                    3https://www.facebook.com/vladimir.oplustil/videos/10205091782131798/?t=7

.