Muži pohráli v derby s Lutopecnama

TJ Lutopecny/Měrůtky: FC AJAX Bezměrov 2:1 (1:1)

branka: 0:1 Michal Večerka 5 min

Sestava: Dalibor Pelikán – Luděk Karásek (87. Zdeněk Galetka), Jakub Ulehla, Tomáš Zatloukal, Dominik Bleša – Miroslav Pecho (63. Patrik Houra), Drahomír Pavelka, Aleš Vejtasa, Radim Adamov, Vít Bleša- Michal Večerka (68. Tomáš Zavřel)

Derby v Lutopecnách má vždy svůj náboj. Nebylo tomu jinak ani tuto neděli. Navíc se domácí hřáli na prvním místě tabulky. Navíc se poprvé derby odehrálo na nově zrekonstruovaném trávníku.Divácká kulisa tak byla odpovídající. Na trávníku se taky děly věci. Na začátek utkání byli naši hráči výborně připraveni. Dlouhé nákopy domácích nefungovaly  a tak jsme se do šancí dostávali spíše my. Po průniku z levého křídla překonal brankáře domácích křížnou střelou Michal Večerka. Vedli jsme 1:0 a vytvářeli si další šance, bohužel bez gólového vyjádření. Domácí hodně přitvrdili, ale jejich hrubé fauly nenašly odezvu ve žlutých kartách v rukou hlavního rozhodčího Žigmunda. Stačila však jedna zbytečná klička navíc Aleše Vejtasy před naší šestnáctkou a vše bylo jinak. Po faulu  zahrávali v 25 minutě domácí trestňák, který skončil v síti bez reakce našeho brankáře Pelikána.  Bylo vyrovnáno a domácí chtěli víc. Ovšem jejich hra ztroskotávala na naší dobré defenzívě. Ke konci poločasu jsme si vypracovali několik rohů a další šance. Domácí se nervózně odebrali do kabin.

Do druhého poločasu vstoupili lépe domácí, ale jejich tlak byl planý Kromě  několika rohů se k ohrožení naší branky dostali sporadicky. Opět se přitvrdilo  a rozhodčí rozdával karty spíše na naší straně. Tvrdá hra pokračovala celý druhý poločas. Závěr zápasu pak měl zajímavé vyvrcholení. Pět minut před koncem se do velké šance dostal Aleš Vejtasa, ale míč přestřelil domácí branku. V nastaveném čase, pak unikl po pravém křídle střídající Kraken a naservíroval míč do vápna. Tam se do něj volejem vrhl Drahoš Pavelka a tvrdou ránou se snažil rozvlnit síť. Domácí brankář ovšem předvedl ligový zákrok a míč vyrazil. Okamžitě se domácí vrhli do protiútoku, který zakončil hvizd rozhodčího. K překvapení všech rozhodčí odpískal pošťuchování dvou hráčů mimo souboj o míč. A k nemilému našemu překvapení z toho vymyslel trestná kop v blízkosti naší šestnáctky. Domácí útočník si postavil míč a nechytatelnou ránou vymetl všechny lutopecké i měrůtské pavouky v levém horním rohu. Ihned po rozehrání rozhodčí zápas ukončil. A tak muži zakončili černý víkend v němž prohráli všech šest našich týmů. Přesto muži předvedli nejlepší výkon v sezóně.