Muži prohráli v Kyselovicích

SK Kyselovice: FC AJAX Bezměrov 5:3 (4:0)

branky: 4:1 Vít Bleša ( PK) 68 min, 4:2 Aleš Vejtasa 81 min, 4:3 Vít Bleša  85 min,

Sestava: Dalibor Pelikán – Miroslav Pecho, Aleš Vejtasa, Michal Žigmund, Dominik Bleša – Drahomír Pavelka ( 6. Lukáš Žigmund ), Jakub Ulehla- Vít Bleša, Petr Srbecký (23. Patrik Houra), Luděk Karásek (69. Patrik Daněk)- Tomáš Zavřel ( 46. Radim Adamov)

K tomuto nezapomenutelnému utkání jsme se sjížděli z dalších tří zápasů dorostů ( Chvalčov) , mladších žáků (Zlobice)  a školiček ) Morkovice). Po příjezdu do Kyselovic jsme zjistili, že není nominován žádný hlavní rozhodčí. Musel tak utkání řídit náš Dušan Polášek. A  nutno dodat, že si vedl výborně. My jsme nastoupili v poměrně silné sestavě i když nám některé opory chyběli a na lavičce v podstatě zbyli jenom dorostenci, kteří měli za sebou namáhavý zápas v Chvalčově.  Začátek utkání probíhal v naší režii, ale bez výraznějších šancí. Ovšem už 6. minutě se zranil Drahoš Pavelka a  na plac musel jít první dorostenec Lukáš Žigmund. Naši aktivitu to nepřibrzdilo  a vzápětí  vyzkoušel brankáře domácích Víťa Bleša ovšem nedůraznou střelou. O chvíli později se do super šance dostal Tomek Zavřel, ale jeho sólo skončilo  trestuhodně neproměněno, když trefil nohu vybíhajícího brankáře. Akci ještě mohl dokončit Víťa, ale jeho střela šla vedle. V desáté minutě Dominik Bleša zkoušel střelu z dálky, která ovšem mířila dost vedle. O další dvě minuty později se po roku dostával k zakončení Luděk Karásek, ale jeho nedůrazná střela skončila v rukou brankáře. Naše převaha byla místy drtivá. Domácí se nedostali vůbec z vlastní půlky. Střela Lukáše Žigmunda skončila na břevně. Pak přešla druhá morová rána , když se ve 23 minutě zranil Petr Srbecký a sezóna pro něj skončila. Na hřiště tak musel druhý dorostenec Patrik Houra. Zdálo se, že ani toto nás nezlomí. Do další velké šance se dostal Luděk Karásek, nedokázal navázat na své góly z předchozích utkání a trefil brankáře do rukou.  O minutu později pak domácí poprvé vystřelili na naši branku nedůraznou střelu, kterou chytil Dalibor Pelikán bez problémů. Ovšem po jeho vyhození jsme prohráli dva souboje a z ofsajdové pozice se řítící útočník domácích poprvé skóroval.  Tento okamžik nás zaskočil na tolik, že prakticky stejná rozehrávka, stejná chyba a stejný hráč nás o 2 minuty později potrestal z úniku podruhé. Přesto jsme opět dokázali ovládnout hru a Tomek mohl z otočky snížit, ale mířil nad branku. Ke střele se dostal ještě Kuba Ulehla, ale jeho střela postrádala razanci. V poslední minutě první půlky a v nastavení jsme ještě dvakrát nabídly domácím dvě brejkové možnosti  ke skórování, které obě nekompromisně využili. Skóre prvního poločasu  tak bylo neuvěřitelné 4:0 pro domácí. Střely na branku domácí 5 hosté 6, střely mimo  domácí 1 , hosté 4. Rohové kopy domácí 1, hosté 3.

V druhém poločase jsme udělali další změny. Styl hry se ale nezměnil. Opět se hrálo jen na půlce domácích. V 50 minutě se v šanci objevil Víťa, ale trefil jen brankáře.  O pět minut později z otočky trefil střídající Radim Adamov břevno. Neujala se ani střela Lukáše. Až po dvaceti minutách se domácí dostali ke střele, která byla spíš propagační. Poté se však rozběhl Víťa Bleša, pronikl do vápna, kde ho zezadu fauloval obránce hostí. Penaltu proměnil sám postižený a snížili jsme na 4:1. Další naše střely se neujali. Až deset minut před koncem Víťa zleva  nacentroval  a Aleš Vejtasa se neukvapil, položil si obránce i brankáře a snížil na 4:2. O pět minut později se domácí dostali do nebezpečného brejku, který ale Dalibor zlikvidoval. Na druhé straně po Alešově přihrávce Víťa Bleša tečovanou střelou překvapil brankáře po třetí a bylo to 4:3. Zbývalo pět minut do  konce zápasu. Soupeř o své výhře rozhodl tři minuty před koncem z dalšího brejku a střelou do protipohybu brankáře. Závěrečný tlak vyústil jen v několik rohů. Na střely na branku jsme vyhráli 15: 9, na střely mimo branku 6:2, na rohy 7:2, na držení míče 80:20%. Jenom na ty branky jsme nějak prohráli 3:5.  V tabulce jsme tak klesli na deváté místo.