Muži vyhráli ve Střílkách

TJ Družstevník Střílky: FC AJAX Bezměrov 1:2 (1:2)

branky: 0:1 Drahomír Pavelka 23 min, 1:2 Michal Večerka 36 min

Sestava: Dalibor Pelikán – Miroslav Pecho, Radim Adamov, Michal Žigmund, Aleš Vejtasa- Drahomír Pavelka (80. Patrik Houra), Petr Srbecký- Lukáš Žigmund (90. Petr Holý), Jiří Sýkora, Vít Bleša- Michal Večerka (74. Tomáš Zavřel)

V nedělní brzkém odpoledni nás čekal souboj na půdě vedoucího týmu tabulky. Úvod zápasu patřil podle očekávání domácím, kteří zvolili zajímavou taktiku. Hráli na čtyři útočníky  a nakopávali míče za naši obranu. Podařilo se jim i vstřelit branku, ale ta byla z ofsajdu. Obrovskou šanci domácích pak po čtvrthodině hry zlikvidoval Dalibor Pelikán skokem pod nohy útočníka domácích. Poté jsme se začali osmělovat i my. Střely Michala Večerky a Aleše Vejtasy šli vedle. Postupně jsme ovládli střed hřiště  a naše kombinační hra vyústila ve 23 minutě k rohovému kopu. Ten Víťa Bleša kopl, tak že proletěl malým vápnem a odrazil se od zadní tyče k úplně volnému Drahošovi, který jej uklidil do branky. Vedli jsme nečekaně 1:0. Náš výkon se zvedl, ale střely neměly přesnost. Ve 30 minutě jsme vhazovali aut na soupeřově polovině. Po nedorozumění dvou našich hráčů ztratili míč, který  musel odkopávat Michal Žigmund přes útočníka do autu. Rozhodčí ale teč nezaregistroval a aut daroval domácím. Navíc jim dovolil vhodit míč o dobrých deset metrů blíž naší brance už na naší polovině hřiště. Naši hráči nestačili zareagovat  a po rychlé křídelní akci a přihrávce do šestnáctky bylo srovnáno na 1:1. Pak se začalo hrát nahoru dolů. Domácí na rychlé protiútoky, my kombinačně, ale pouze po šestnáctku. Víťova střela šla těsně nad. Soupeř svou šanci zakončil slabou střelou vedle.  V 36. minutě Jirka Sýkora pěkně poslal obloučkem do šance Michala Večerku a ten přehodil brankáře domácích a vedli jsme 2:1. Domácí se snažili ještě do poločasu vyrovnat, ale  proti byl Dalibor v bráně, který v závěru poločasu zlikvidoval druhou velkou šanci domácích.  Do šaten jsme tak šli s těsným vedením a s vědomím, že se tu dá uhrát dobrý výsledek.

Do druhého poločasu jsme vstoupili náporem, který evidentně domácí zaskočil. Jejich nakopávané míče neměli naději na úspěch a střed hřiště jasně patřil nám. Výborný výkon podal zejména Drahoš Pavelka, ale i neúnavný kapitán v útoku. Daleko lépe také ve druhé půli zahrál Víťa Bleša. Hned v úvodu po standartce se však  dobře nezorientoval  a nezakončil. Hned vzápětí vystřelil zleva Michal, ale jeho střelu brankář kryl. Další střela kapitána šla nad. Po deseti minutách druhé půle náš tlak vrcholil, když Víťa nezištně přihrál zleva na malé vápno Jirkovy, ale ten trefil ležícího brankáře. Míč se odrazil až  k Mirku Pechovi a ten napřáhl  ke střele, kterou tečoval obránce a brankář vyrazil na tyč. Od tyče se míč dostal opět k Jirkovi, který ovšem nezachoval klidnou hlavu a míč netrefil podle předpokladů.  O další minutu později se k nadějné střele dostal Petr Srbecký, ale bránu přestřelil. Po dvaceti minutách druhé půle se dostali ke slovu i domácí. Po rohovém kopu se odražený míč dostal k útočníku domácích, který v ideální pozici trefil tvrdě míč doprostřed branky. Odrazil se však od země a s pomocí Dalibora na břevno a nad branku. To byla jediná větší šance domácích v druhé půlce. Do šance pak ještě dostával Michal, ale míč si špatně zpracoval. Víťovu střelu  z uhlu brankář domácích opět chytil. Zbytek zápasu se odehrával bez větších šancí. V samotném závěru pak mohl po rohovém kopu z poza šestnáctky definitivně rozhodnout krásnou střelou pod břevno Jirka Sýkora. Ale brankář domácích předvedl další skvělý zákrok.

Po velmi dobrém výkonu jsme zaslouženě vyhráli na půdě vedoucího celku.