Muži prohráli na penalty v Zářičí

SK Haná Zářičí : FC AJAX Bezměrov 1:1 (1:0) PK 5:4

branka: 1:1 Luděk Karásek 56 min

Sestava: Dalibor Pelikán – Miroslav Pecho, Radim Adamov, Michal Žigmund, Dominik Bleša- Drahomír Pavelka (67. Patrik Houra), Jakub Ulehla- Petr Srbecký( 81. Tomáš Zavřel), Aleš Vejtasa, Luděk Karásek (77. Lukáš Žigmund)- Michal Večerka (63. Vít Bleša)

V tomto zápase jsme chtěli prodloužit vítěznou sérii. Na hřišti, kde jsme v loni odehráli všechna svá domácí utkání. V podzimní části jsme soupeře doma porazili 2:0. A tak jsme věřili ve vítězství.  Průběh zápasu nám dával za pravdu. Převaha v poli byla na naší straně. V 7 min  se ke střele dostal agilní Luděk Karásek, ale ta šla nad branku.  V 11 min se poprvé dostali do našeho vápna domácí hráči a tady nám pan rozhodčí asi odpustil penaltu po nepřesvědčivém zákroku Michala Žigmunda. Pak už si ve vápně mohl náš brankář rozdělat ohýnek a opékat špekáčky, protože  se domácí do naší šestnáctky podíval už jen jednou v první půlce. V 15 min jsme ohrozili domácí branku po trestném kopu Dominika hlavičkoval Aleš pod horní tyčku, ale brankář domácích míč vyrazil na roh. První poločas probíhal v naší režii, ale naše akce brzdila naše nepřesnost a pak  praporek nad hlavou domácího pomezního. Ten zastavil několik velmi nadějných akcí, velmi sporným rozhodnutím. Naše střely pak postrádali důraz, nebo byli zblokované. Z následných rohových kopů, jsme se nedokázali prosadit. Domácí naopak vytěžili z minima maximum. Z faulu hluboko na půlce domácích, zahrávali standartku. Dlouhý nákop šel před naše vápno, kde domácí vyhráli hlavičkový souboj , míč se odrazil tak , že druhý naprosto volný útočník z voleje napálil  do sítě naší branky. Jediná střela za poločas tak skončila gólem. Poté jsme měli ještě náznaky nějakých šancí , ale domácí bránili v osmi lidech v šestnáctce a nedokázali jsme se prosadit.

Do druhého poločasu jsme vstoupili s jasným cílem zápas otočit. Hned v úvodu se ocitl po dlouhém míči na malém vápně Aleš, ale zády k bráně a míč dobře nezpracoval.  Z následného rohového kopu mohl vyrovnal Drahoš, ale míč před zívající prázdnou brankou jenom lízl. Míč  se opět vrátil do šestnáctky a v šanci se objevil Michal Večerka. Ovšem jeho slabou střelu brankář zlikvidoval. Náš drtivý nápor pokračoval dalšími šancemi, ale zakončení bylo tristní. Pak se ke slovu dostali i domácí dvakrát musel zasahovat i náš brankář.  V 56 min už ale bylo vyrovnáno. Po přiťuknutí od Michala a přihrávce od Drahoše, se rozběhl Luděk a ukázkově obešel obránce a ranou k tyči skóroval. O deset minut později se uvedl střídající Víťa Bleša  přízemní střelou.  Další šanci měl  Luděk , když hlavičkoval těsně vedle. Deset minut před koncem se po špatné rozehrávce dostali domácí ke střele, kterou musel Dalibor vyrážet na roh. Vzápětí se dostali ke střele z voleje po vhozeném autu, která šla metr vedle branky. Do velké šance se dostával střídající Tomáš Zavřel. Byl faulován ve vápně, ale ještě udělal tři kroky než upadl.  A tak místo penalty dostal Tomek  žlutou kartu. Dva pěkné průniky po pravé straně podnikl Lukáš Žigmund, ale jeho akce  nedokázal nikdo zúročit ve vítězný gól. V úplném závěru vyrobil Radim a Daliborem příšernou chybu, kterou domácí nedokázali proměnit a slabá střela se šourala kolem tyčky naštěstí mimo branku.

Následovali pokutové kopy. Hned první domácí hráč neproměnil, kdežto Víťa Bleša skóroval. Vedli jsme 1:0. Ve druhé sérii domácí proměnili a za nás se trefil Michal Žigmund 2:1. Pak domácí nedali , ale u neproměnil ani Lukáš Žigmund. Domácí ve čtvrté sérii vyrovnali 2:2, protože špatně kopl penaltu Tomáš Zavřel. V páté sérii domácí opět nedali a rozhodnou mohl Jakub Ulehla, Ten byl ovšem třetí v pořadí co nedal. Pokračovalo se dál . Domácí proměnili a Aleš Vejtasa vyrovnal. Domácí opět dali a Radim Adamov zase vyrovnal. V osmé sérii domácí proměnili a Dominik Bleša byl vychytán. Prohráli jsme tak na penalty a ztratili tak dva body.