Muži zahájili sezónu kanonádou

FC AJAX Bezměrov : Sokol Dřínov 8:0 (3:0)

branky: 43. Dominik Bleša 1:0, 44. Jiří Sýkora 2:0, 45. Dominik Bleša 3:0, 48. Patrik Daněk 4:0, 61. Michal Večerka 5:0, 84. Tomáš Zavřel 6:0, 86. Tomáš Zavřel 7:0, 89. Tomáš Zavřel 8:0

Dalibor Pelikán – Miroslav Pecho (60. Luděk Karásek), Radim Adamov, Aleš Vejtasa, Dominik Bleša- Drahomír Pavelka, Jakub Ulehla,- Petr Srbecký, Jiří Sýkora, Patrik Daněk (74. Tomáš Zavřel),-Michal Večerka

 

Na úvod jarní části sezóny nás čekal nepříjemný soupeř. Poslední dva zápasy jsme shodně prohráli 0:2, navzdory naší herní převaze. Proto jsme chtěli soupeře konečně udolat. přístup některých hráčů způsobil, že sestava se hodně lišila od té plánované.  Přesto jsme nastoupili na umělé trávě v Kroměříži v solidní sestavě.

Hosté se hned v úvodu připomněli  útočnou akcí, která skončila slabou a zároveň jedinou střelou na naši bránu. Poté jsme měli výraznou převahu, ale naši hru brzdila nervozita a nepřesné přihrávky. Také silný vítr hrál roli. Ale to vadilo hlavně soupeři, který se nedostal ze své poloviny hřiště. Ve 4. minutě vybojoval presinkem míč Patrik Daněk, ale netrefil prázdnou bránu. Po deseti minutách hry se v podobné situaci objevil Jiří Sýkora, ale je ho střelu do šibenice brankář hostí vyrazil. V 15. minutě jsme udělali chybu ve středu hřiště, po které se hosté dostávali do nadějné šance. Tu vyřešil Radim zákrokem hodně zavánějícím pokutovým kopem. Rozhodčí Hušek ovšem faul neodpískal. V 17. minutě po odvráceném rohu vracel míč do vápna Petr Srbecký, obrana míč vrátila na hlavu Michalovi, ten však prázdnou bránu přehlavičkoval. Náš tlak byl pak místy drtivý. Jirka Sýkora trefil boční síť,Po Dominikově centru ze standartky si hosté málem dali vlastní gól.Hlavička obránce , ale skončila na břevně. Několika průniky po pravém křídle se ukázal Mirek Pecho. Po jednom z nich našel na penaltě Kubu, ale ten ve vyložené šanci tvrdou ranou přestřelil. Blížil se konec poločasu a hromadili se další šance. Ale neujali se ani dvě střeli Petra Srbeckého ze standartek. Další šanci neproměnil ani Kuba. Až dvě minuty před koncem poločasu se k trestnému kopu postavil Dominik Bleša a tvrdou střelou z 25 metrů vymetl všechny kroměřížské pavouky. O minutu později vyvážel hostující obránce míč , škobrtl, chytil se nohu a přestal hrát. Atakující Jirka se tak lacino dostal k míči a pelášil s ním na branku. Hosté úplně přestali hrát  včetně brankáře a tak skoroval jednoduše do opuštěné branky. Jelikož nebyla hra přerušena, tak rozhodčí gól uznal. V poslední minutě jsme se ještě dostali k rohovému kopu. Dominik Bleša to zakroutil na zadní tyč a bylo to tři nula.

Do druhé poloviny zápasu jsme tak nastoupili v klidu. Aby to bylo trochu zajímavé, tak Aleš Vejtasa vymyslel kiks, po kterém se musel předvést brankář Pelikán. Pro něj to byl jediný vážnější zákrok za celý zápas. Ovšem hned z protiútoku po pravé straně přihrál Petr na Jirku a ten vystřelil po zemi na zadní tyč. Brankář hostí míč vyrazil. Výborně však zavíral prostor Patrik Daněk a odměnou mu byl první soutěžní gól za muže. Soupeř od této chvíle úplně rezignoval. Naše hra plná jednoduchých narážeček a hlavně pohybu, byla na první pohled pestrá a účinná. Po pravé straně jsme útočili dál, a bylo jen otázkou času, kdy pohodu na hřišti převedeme do střeleckého zápisu. Michalové hlavičce chyběla agresivita. Po vstřeleném gólu výrazně ožil Patrik Daněk a několika průniky po levé straně, nadělal obraně hostí starosti. Pěkný průnik po pravé straně předvedl Mira Pecho, ale nikdo nedokázal jeho zpětnou přihrávku zúročit. V 60 minutě došlo k prvnímu střídání, když Mirka vystřídal Luděk Karásek. A ten se hned zapojil do pěkné kombinační akce, která skončila pěknou průnikovou přihrávkou Kuby na Drahoše. Brankář ovšem Drahošovo zakončení vyrazil, ale Michal Večerka pohotově uklidil míč do opuštěné branky. Vedli jsme 5:0 a pokračovali v útočných kombinacích. V 74 minutě jsme na hřiště vypustili Krakena. Na hrací ploše se objevil Tomek  Zavřel a hned po minutě se dostal do střelecké příležitosti, kterou však brankář hostí zlikvidoval. Sedm minut před koncem si ale Tomek narazil míč s Michalem a míč uklidil k tyči. Bylo to 6:0 a to ještě nebylo všechno. O dvě minuty později to byla vynikající kombinace na hranici šestnáctky do které se zapojili postupně, Kuba, Aleš, Drahoš, znovu  Aleš a zakončoval razantně Tomek. Nádhera. V poslední minutě  pak demolici soupeře zakončil hatrickem opět Tomek Zavřel.

Po nejlepším výkonu jsme tak dosáhli nejvyššího vítězství za posledních několik sezón. V tabulce jsme se dostali na 7. příčku, ale hlavně jsme dali dodatečný dárek předsedovi klubu k jeho padesátinám.