U15: Jasná výhra o první místo

FC AJAX Bezměrov: SK Rusava 3:0 (2:0)

branky: 6. Kristýna Zachová 1:0, 22. Milan Potočiár 2:0, 66. Matyáš Španiel 3:0

Sestava: Matěj Polášek – Zdeňka Jordová, Pavel Opluštil- Kristýna Zachová, Jakub Komárek, Aleš Vejtasa- Milan Potočiár, Matyáš Španiel

Patrik Strážnický, Tereza Dostálová, Josef Jelínek

Odložený zápas  s prvním týmem tabulky se konečně uskutečnil ve středu.  Soupeři z Rusavy zatím neztratili žádný bod. My jsme byli těsně druzí. Síla hostů byla především v nejlepším střelci soutěže Marko Mirgovi. Toho, ale naprosto vymazal ze hry náš kapitán Jakub Komárek. A tak díky jeho výkonu, jsme z velké části ovládli hru. Tu tvořil především Aleš Vejtasa. Po jeho akci se už v 6. minutě trefila po dorážce Kristýna Zachová. Spousta dalších šancí nebyla využita. Až Milan Potočiár se dokázal tvrdou ranou prosadit v 22. minutě. Soupeř měl jedinou šanci, kterou však vyřešila naše obrana.

Do druhého poločasu jsme opět vstoupili dobře a vypracovali si další šance. K nějaké té střele se dostali i hosté, ale Matěj v bráně udržel čisté konto. Velmi dobrý výkon podal v obraně také Pavel Opluštil a v útoku stále se zlepšující Josef Jelínek. Střeleckou smůlu konečně protrhl ukázkovým gólem Matyáš Španiel. Poté už soupeř neměl na nějaký zvrat síly. Tímto vítězstvím jsme zakončili první čtvrtinu soutěže, po které jsme zaslouženě na první příčce tabulky.

Napsat komentář