Muži: Vítězství na domácí půdě

FC AJAX  Bezměrov: SK Haná Zářičí 2:0 (1:0)

branky: 45. Aleš Vejtasa 1:0, 52. Aleš Vejtasa 2:0

Sestava: Dalibor Pelikán (22. Martin Srbecký)- Miroslav Pecho, Jakub Ulehla, Pavel Holan, Dominik Bleša- Jiří Sýkora, Drahomír Pavelka (75. Václav Piškula), Aleš Vejtasa- Luděk Karásek (85. Tomáš Křeháček), Michal Večerka (80. Tomáš Zavřel), Patrik Daněk (62. Petr Holý)

V šestém kole se náš tým utkal v domácím prostředí se Zářičím, třetím týmem tabulky. Zajímavou předehru před velkolepým představením nám přichystal Aleš Vejtasa. Jako trenér se účastnil zápasu mladších žáků v Prusinovicích, kde si zabouchl klíče v autě. A tak se rozjela akce kulový blesk, kdy se jelo domů pro klíče a zpět. Vše bylo ještě vyšperkované tím, že další hráč základní sestavy Drahoš Pavelka zůstal trčet bez auta v Kroměříži. Vše dopadlo tak, že Aleš dorazil těsně před začátkem utkání. Cestou zřejmě porušil pár dopravních předpisů. Drahoš dorazil pět minut po začátku zápasu. Zatím jsme teda hráli v deseti hráči. Sice to nebylo vůbec poznat, ale celé se to dost podepsalo na našem ospalém výkonu v prvním poločase. V 8. minutě se do velké šance dostali hosté, ale výborně zasáhl Dalibor Pelikán v brance. My jsme dokázali odpovědět pohotovou střelou přes hlavu Aleše Vejtasy. Ale brankář hostí neměl větší problém střelu chytit. Hosté převzali iniciativu a byli nebezpečnější. Ve 14. min se zranil Dalibor a bylo jasné, že musíme střídat brankáře. Náhradní brankář, ale nebyl připraven. Tak jsme museli Dalibora ještě v bráně ponechat. ZA dalších pět minut se vyznamenal, když chytil gólovku hostů po rohovém kopu. O další tři minuty jsme konečně vystřídali brankáře a na ploše se tak objevil Martin Srbecký. Do naší první šance se dostal až po půlhodince hry Michal Večerka po přihrávce Aleše Vejtasy. Michal přízemní střelou těsně minul tyčku. Z protiútoku si další tutovku vypracovali hosté. Tentokrát se vyznamenal náš druhý brankář Martin Srbecký. Za dalších pět minut měli hosté další velkou šanci po rohu, ale minuli branku. Poté měl práci náš brankář po střele z dálky a o minutu později přišla další tvrdá střela, která skončila na břevně. Po tomto průběhu jsme mohli by rádi, za udržené čisté konto. A v úplném závěru pak přišla třešnička na dortu. Po faulu na Patrika Daňka, přesně přes zeď trefil přímý kop Aleš Vejtasa. Poločas jsme tak vyhráli 1:0.

O přestávce jsme si zdůraznili, že vedeme nezaslouženě a hru musíme zlepšit a kupodivu to hráči pochopili. Hned o první minuty jsme se vrhli do útoku. Vypracovali jsme si během prvních pěti minut několik rohů a gólových šancí. Nejprve to byl Luděk Karásek, který pronikl po pravém křídle a střelou na bližší tyč chtěl překvapit hostujícího brankáře. Ten však zázračně míč zastavil. Po dalším průniku zprava tentokrát Luděk zacentroval do vápna, kde míč prodloužil Jirka Sýkora na úplně volného Patrika Daňka. Ten se snažil umístit míč k tyči, ale jeho slabší střelu opět brankář zázračně vyrazil. Po dalším rohu měl gól na hlavě Michal Večerka, ale míč dobře netrefil. Tlak vrcholil a po další útočné akci, tentokrát z levé strany si hosté chtěli pomoct odkopem. Ten se však nepovedl a byl z toho ideální centr,  který ze 20 metrů nádherně trefil Aleš Vejtasa z voleje pod horní tyčku.  Další průběh poločasu byl jednoznačně v naší režii. Hosté se vůbec nedostali  k nějakému ohrožení naší branky. Rychlé protiútoky v zárodku hasila stoperská dvojice Jakub Ulehla, Pavel Holan. V 70,minutě po přihrávce Jirky, šel Michal sám na brankáře , ale střelu uspěchal a přestřelil. O tři minuty později  zakombinovala středem dvojice Aleš, Drahoš a druhý jmenovaný šel sám na brankáře. Jeho přízemní střelu , ale brankář hostí zázračně vyrazil. Deset minut před koncem si na rohový kop výborně naběhl Luděk, ale jeho střela skončila nad. Závěrečnou tutovku pak měl Jirka Sýkora, po přihrávce Aleše Vejtasy, kdy přehodil vybíhajícího brankáře, ale bohužel těsně i branku. A tak po skvělém druhém poločase jsme zaslouženě zvítězili a připsali si důležité tři body. Galapředstavení  předvedl Aleš Vejtasa, který kromě střelecké potence ukázal spoustu kreativity při zakládání útočných akcí. Skvěle mu sekundoval v záloze Jirka Sýkora a v útoku Luděk Karásek. Obrana si zaslouží uznání za udržení čistého konta.

Napsat komentář