U15: Vítězství v derby na penalty

FC AJAX Bezměrov : TJ Lutopecny/Měrůtky  3:3 na penalty 2:0 (1:2)

branky: 7.min Aleš Vejtasa 1:0, 37.min Aleš Vejtasa 2:2, 54.min Aleš Vejtasa 3:3 

penalty: Kristýna Zachová, Aleš Vejtasa

Sestava: Matěj Polášek- Zdeňka Jordová, Jakub Komárek- Tereza Dostálová, Kristýna Zachová, Pavel Opluštil- Matyáš Španiel,Aleš Vejtasa

Filip Ondráček, Daniel Böserle, Josef Jelínek, Damián Vašíček

Na úvod sezony čekali na naše starší žáky Lutopecny. Takže derby. Náš tým byl významně posílen hráči přípravky a mladších žáků. Úvod zápasu patřil nám. Naše naděje hýřili pohybem a kreativními kombinacemi se dostávali k blízkosti branky soupeře. Ovšem chyběla tomu střela na branku. Ta přišla až 7. minutě a znamenala také první gól. Tvrdou ránou zblízka nás dostal do vedení Aleš Vejtasa. Lutopecnám se podařilo v 15 minutě vyrovnat a najednou to byli hosté, kteří převzali iniciativu. Hra se vyrovnala a šance byly na obou stranách. V nastavení první půle pak hosté zahrávali roh po kterém jsme podruhé inkasovali a poločas tak prohráli 1:2.

Hned v úvodu druhého poločasu napřáhl z dálky Aleš Vejtasa a krásnou ranou srovnal na 2:2. Bohužel hned z protiútoku se hosté dostali do velké šance, která skončila faulem a přímým kopem. A z něj se hosté ujali vedení 2:3. To nás opět trochu zabrzdilo v rozletu. Ale poté jsme opět soupeře zatlačili a měli velké šance na vyrovnání. Kristýna Zachová trefila tyč, Kuba Komárek přestřelil. Nakonec to byl opět Aleš Vejtasa, který svým důrazem na dvakrát vyrovnal na konečných 3:3. Následoval penaltový rozstřel, který byl plně v režii našich hráčů. Nejprve nás dostal do vedení Aleš Vejtasa. Hosté přestřelili branku. Druhou branku vstřelila Kristýna Zachová a protože Matěj Polášek druhou penaltu hostí chytil, tak to byla  branka rozhodující.

Vyhráli jsme tedy aspoň na penalty a připsali si dva body.

Fotka uživatele Hana Miklová.Fotka uživatele Hana Miklová.Fotka uživatele Hana Miklová.

Napsat komentář